Silahlanın

ABD’deki siyah hakları savunucusu Kara Panter hareketinin lideri, siyahilere seslenip iç savaş ve bölünme sinyali verdi. Babu Omowale, “Güney eyaletlerine göç edip oraları ele geçirin. Gerekirse silahlanın” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Temmuz 2016 Güncelleme 13 Temmuz 2016, 01:45
Silahlanın

İÇİNDEKİLER

ABD'de beyaz polislerin siyahları öldürme olaylarına tepkiler dinmezken, ülkenin iç savaşa sürüklenip bölünme korkusunu körükleyen bir açıklama geldi. ABD basını 5 polisin öldürüldüğü saldırı için "iç savaş" yorumunu yaparken, siyahilerin cephesinden yapılan bir açıklama hem iç savaş hem bölünme sinyalleri verdi. Gösterilerin düzenleyicisi olan ve siyah haklarını savunmak için kurulan milis grup Yeni Kara Panterler'in lideri Babu Omowale, bir New York radyosuna verdiği demeçte, "(Siyahlar olarak) Louisiana, Mississippi, Güney Carolina, Alabama ve Georgia eyaletlerine geri göç başlatmalı ve bu eyaletlerin ekonomisini ele geçirmeliyiz. Siyahlar gelince beyazlar çıkacaktır" dedi.

LONDRA VE PARİS'E SIÇRADI
Kara Panter Partisi kurucusu ve P. Newton Silah Kulübü'nün de kurucuları arasında bulunan Omowale, "ABD'den tamamen kopmanın mümkün olmadığının farkındayız. Ama toprağımız, kendi kasabalarımız ve kurallarımız olabilir. Siyahların kazandığı paraları kontrol altına alabiliriz. Toplumumuzun siyasetini yönlendirebiliriz. Eğitim müfredatımıza biz karar verebiliriz. Çocuklarımıza ABD tarihinde siyahilerin yerini doğru biçimde aktarabiliriz" dedi. Omowale yaptığı açıklamada ayrıca siyahilerin kendilerini korumak için silahlanmaları gerektiğini söyledi. Diğer taraftan gösteriler ülke çapını aşarak diğer kıtalara taşındı. Dün Fransa'nın başkenti Paris ve İngiltere'nin başkenti Londra'da "Black lives matter" (Siyahların hayatı önemlidir) sloganlarıyla yürüyüşler yapıldı.