Sudan muhalefet

Muhalefet, Ankara'ya çamur attı. CHP'li Nazlıaka, içme suyu nedeniyle ishal olduğunu söyledi. Ancak deposu içler acısı olan vekilin, kaçak kuyu suyu kullandığı ortaya çıktı. Melih Gökçek ise uyardı: Veba olmadığına dua etsin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Eylül 2014 Güncelleme 19 Eylül 2014, 02:01
Sudan muhalefet

İÇİNDEKİLER

Ana muhalefet partisi, gerçek dışı iddialarla Ankaralılar'ı gerdi! CHP, başkentin şebeke suyunun kirli olduğunu iddia etti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "kirli" kampanyaya canlı yayında su içerek cevap verdi. Muhalefet ise su savaşına devam etti. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, şebeke suyu nedeniyle rahatsızlandığını söyledi. Bunun üzerine ekipler harekete geçti. Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri, Nazlıaka'nın da villasının bulunduğu Gaziosmanpaşa'daki siteye su sağlayan depoda inceleme yapıp, su örnekleri aldı. Deponun durumunun kötü, tesisatların ise paslı olduğunu söyleyen ASKİ Bilgi İşlem Daire Başkanı Nurullah Said Yeken, "Maalesef Nazlıaka ve diğer site sakinleri, kaçak kuyu suyu kullanıyor ve kuyu suyunun içerinde klor yok. Bu da insan sağlığı için büyük risk" dedi. Gökçek ise "CHP milletvekilleri ile ideolojik sivil toplum örgütlerinin" Ankara'da bir kampanya başlattığını ve Nazlıaka'nın başrollerde oynadığını söyledi ve ekledi: "Depo felaket halde. Kaçak bir su kuyusu açılmış. Kaçak su kuyusunda klor kullanılmıyor. Klor kullanılmayan yerden her türlü hastalık geçebilir. Aylin hanım ishal olmuş, dua etsin dizanteri, veba da olabilirdi. İşin enteresan tarafı maalesef kaçak bir boruyla da şebeke suyu çekmişler, rezaletin daniskası."

'BİLMİYORDUM'

Konuyu yargıya taşıyacağını söyleyen Başkan Melih Gökçek, "Çok ciddi para cezası alacaklar. Ayrıca kaçak su kullandıkları için 2 yıla kadar hapis cezası var, o mahkemenin takdirine bağlı" dedi. Nazalıaka'dan ise cevap gecikmedi: "Bu site zamanında kuyu suyu kullanmaya başlamış. Bu düzen böyle gelmiş böyle gitmiş. Kuyu suyu kullanıldığını bilmiyordum. Bir ceza ödememiz gerekiyorsa ödeyeceğiz."