İşte A Takımı

Devlet içindeki paralel yapılanmaya yönelik operasyonda gözaltına alınan emniyetçilerden bazıları, son derece kritik noktalarda görev aldı. Onların arasında Başbakan ile MİT Müsteşarı'nı tutuklatmaya çalışan Yurt Atayün de vardı. İşte hocanın emniyetteki adamları...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2014 Güncelleme 23 Temmuz 2014, 01:53
İşte A Takımı

İÇİNDEKİLER

YURT ATAYÜN: 2010'da Ankara Terörle Mücadele kadrosundan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne nokta tayiniyle atandı. KCK, Devrimci Karargah ve SELAM örgütü soruşturmalarının yürütüldüğü dönemde İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yaptı. Atayun'un ismi 7 Şubat MİT kriziyle gündeme geldi. MİT Müsteşarı ve Başbakanı tutuklamaya çalışan ve kamuoyuna yansımasıyla amacına ulaşamadan durdurulan kriz sonrası emniyet müdür yardımcılığına çekildi. Atayün'un sözde TEVHİD-İ SELAM örgütü soruşturmasındaki usülsüz dinlemelerin talimatını verdiği belirlendi. 4 ay önce de açığa alındı.

ÖMER KÖSE: Selefi Yurt Atayün'ün Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yaptığı dönemde Mali Suçlar Şube Müdürlüğü'nü yürüttü. Sözde TEVHİD-İ SELAM örgütünün, soruşturmasında gazeteciden siyasetçiye, bürokrattan işadamına kadar birçok ismi uydurma ve sahte isimlerle dinlediği öne sürüldü. Bu nedenle 4 ay önce açığa alındı.

EROL DEMİRHAN: Ali Fuat Yılmazer'in şube müdürlüğü döneminde Ergenekon, Balyoz ve KCK operasyonlarının bulunduğu birçok soruşturmaya imza attı. En son uydurma ve sahte isimlerle birçok insanı dinledikleri belirlenen Demirhan da bir süre önce açığa alınmıştı.

İmam bayıldıİmam bayıldı

ALİ FUAT YILMAZER: Paralel yapının önemli isimlerinden Ali Fuat Yılmazer, İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü yaptı. Ergenekon, KCK, Balyoz operasyonlarına imza attı. Yılmazer, Hrant Dink cinayeti ile ilgili istihbaratları sakladığı gerekçesiyle suçlanıyordu.

HAYATİ BAŞDAĞ: MİT krizinin ardından MİT'e koordinatör emniyet müdürü olarak görevlendirildi. Bilişim Şube Müdürü iken MİT'e atanan Başdağ, 10 gün önce MİT'teki görevinden alınmıştı.

4 YILDIR ŞÜPHELİ
Paralel çeteye yönelik operasyonda gözaltına alınan üst düzey emniyetçilerden biri de Gafur Ataç'dı. İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü eski amirlerinden olan Ataç, aslında operasyonlara yabancı değil! Zira Ataç, Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un soruşturmasına bakmıştı. Ergenekon davasından tutuklandıktan sonra Başbuğ'u Silivri Cezaevi'ne götürürken araçta görüntülenen kişi yine Ataç'dı. Ataç ayrıca terör örgütü PKK'nın çatı yapılanması olan KCK'nın İstanbul ayağına bakan ekipteydi.

Sıra savcılardaSıra savcılarda

ACILI LAHMACUN
Başkomiser Recep Can da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı operasyon kapsamında gözaltına alındı. Dün "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yasa dışı dinleme, resmi belgede sahtecilik, askeri casusluk, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme" gibi iddialarla gözaltına alınan isimler arasında bulunan Recep Can, lahmacun tutkusuyla tanınmıştı. Can, 17 Aralık darbe girişimi sırasında dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve oğullarının ofisinde arama yaparken bacak bacak üstüne atıp lahmacun siparişi verdirmişti.

Başbakan'ı dinledilerBaşbakan'ı dinlediler

İşte o maddeler

Zanlılar TCK'nın şu maddelerine göre suçlanıyor.
MADDE 204: Resmî belgede sahtecilik
MADDE 312: Hükûmete karşı suç
MADDE 316: Suç için anlaşma
MADDE 327: Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme
MADDE 257: Görevi kötüye kullanma
MADDE 244: Sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme
MADDE 132: Haberleşmenin gizliliğini ihlâli.

Yüzlerce masum kurtulduYüzlerce masum kurtuldu