Başbakan'ı dinlediler

Başsavcı Hadi Salihoğlu, casusluk operasyonunu açıkladı: Sözde Selam-Tevhid adlı örgüt soruşturması bahanesiyle Başbakan dahil yüzlerce kişiyi dinlediler ve bilgiler casusluk için kullandılar

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Başbakan'ı dinlediler
İstanbul başta olmak üzere 25 ilde eş zamanlı düzenlenen paralel yapı karşıtı operasyonlarla ilgili, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, 2010 yılından beri yürütülen ve sözde Selam-Tevhid adlı örgüt kurulduğu iddiasıyla 251 kişi hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili 251 kişi hakkında takipsizlik kararı verildiği anımsatıldı. Ortada terör örgütü kurulduğu yönünde delil olmadığı halde bir kurgu oluşturularak yaklaşık 3 yıl süreyle 251 kişinin hedef alındığı, toplamda da 2 bin 280 kişinin dinlendiği aktarıldı.

MİT BAŞKANINA KOD İSİM VERDİLER
Açıklamada Başbakan ve bakanlarının diğer ülke yetkilileri ile olan görüşmelerinin kaydedildiği, MİT müsteşarının kod adıyla örgüt üyesi olarak dinlenip kaydedildiği, bu şekilde casusluk yapıldığının tespit edildiği kaydedildi. Yazılı açıklamada, "21.7.2014 tarihli talimatımızla söz konusu Selam-Tevhid adlı örgüt adıyla soruşturma yapan, gerçekte amaçlarının casusluk olduğu belirlenen emniyet görevlisi hakkında yakalama ve gözaltı talimatı verilmiştir" denildi.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.