Tüp skandalı

Yeni doğan bebek nefes alamayınca başka hastaneye sevk edildi Ambulanstaki oksijen tüpü bitti. Minik çocuk hayatını kaybetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Aralık 2013 Güncelleme 26 Aralık 2013, 00:19
Tüp skandalı

İÇİNDEKİLER

Ağrı Patnos'a bağlı Uzunca köyünde yaşayan Hatice Yıldırım, ilçedeki hastanede normal doğumla bir erkek bebek dünyaya getirdi. İlk ağlamasından sonra nefesinin kesildiğini fark eden doktorlar, bebeğe oksijen verdi. Sonra ambulansla Ağrı Devlet Hastanesi'ne sevk edilen bebek, yolda öldü. Aile bebeğin oksijen tüpü bittiği için vefat ettiğini ileri sürdü.

HEMŞİRE PANİKLEDİ
Baba Cüneyt Yıldırım, hastane yolunda hemşirenin paniklediğini belirterek, "Ambulansın arka camını açarak şoföre 'Çok hızlı sür. Hemen Hamur ilçesine bizi yetiştir' dedi. Ben orada çaresizce çocuğumun nefes alamamasını ve yüzünün solmasını izledim. 25 dakika nefessiz kalan oğlumu izledikten sonra ancak kendimizi Hamur Devlet Hastanesi'ne attık. Burada bir bayan doktor ambulansın içinde ilk müdahaleyi yaptı. Kendi aralarındaki konuşmada oksijenin verildiğini ancak akciğerdeki kanamayı durduramadıklarını söyledi. Meğer yavrum, oksijen tüpünün bitmesi sonucu ölmüş" diye konuştu.

HASTANELERE SUÇ DUYURUSU!
Yıldırım'ın avukatı Mücahit İçen, Patnos Devlet Hastanesi hakkında Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulundu. Avukat İçen, "Ambulansın içinde oksijen tüpünün bitmesi büyük bir ihmal" dedi.