N@t yolculuk

Her gün trafikte saatler geçiren İstanbullu, bedava internet imkanı sunan otobüslere sevinsin mi, üzülsün mü bilemedi. Sanal alemde, tıklım tıklım otobüslerde internete nasıl girileceği sorgulandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Kasım 2013 Güncelleme 14 Kasım 2013, 00:00
N@t yolculuk

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un kanayan yarası trafiğe çözüm için girişimler sürerken; bedava internet kullanımı sağlayan İETT otobüsleri büyük yankı uyandırdı. 10 İETT otobüsünün ücretsiz internet kullanımı sunacak olması, sanal alemi salladı. Yollara çıkan 100 otobüsten 10 tanesinin internete sahip olduğunu öğrenenler, "Biz bu otobüslere nasıl denk geleceğiz?" diye sorarken, tıklım tıklım otobüste internet kullanmanın kılavuzunun da yapılması istendi.

'KOLUMUZU OYNATAMIYORUZ'
Otobüslerde interneti nasıl kullanacaklarını soranlar, "Kalabalıkta kolumuzu bile kaldıramıyoruz. Sırt sırta verip yazışırız artık" yorumu yaptı. Bazı İstanbullular, "İnternet bedava iyi güzel ama rahat rahat oturup kullanamadıktan sonra ne faydası var?" diye sordu.

HIZLI ŞARJ DA OLACAK
Otobüslerde ayrıca telefonların şarj da edilebileceği belirtilirken, bu konuda da sanal alem çalkalandı. "Şarjım dolmadan inmem abi" diye yazan da, "Şarj sırası bize gelir mi?", "İlk duraktan binen yaşadı" şeklinde yorumlar yapan da oldu. Saatlerce kuyrukta bekledikten sonra otobüse bindikleri için kendilerini şanslı sayanların, "Bize bedava internet, hızlı şarj değil, boş otobüs ve boş yol lazım" şeklindeki yorumları dikkat çekti.

TWITTER NOTLARI
* Akıllı otobüs İstanbul'un neyine ya. Sırf internet için otobüsten çıkmazlar bunlar. İyice yaşanmaz olacak buralar.
* ilkerkayrak: İzmirli dostlarımız çöp arabası bekliyor biz İstanbul'da otobüste bedava internet kullanıyoruz.
* Hayatım olmuş ev-okulotobüs, bi daha internet paketi yapmam.
* Aman metrobüse şarj prizi ve internet içeren otobüs koymasınlar. Zaten millet kavga etmek için yer arıyor.