Bunun adı vahşet

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Eylül 2013 Güncelleme 20 Eylül 2013, 00:00
Bunun adı vahşet

İÇİNDEKİLER

Mardin E Tipi Cezaevi önünde kanlı bir pusu kuruldu. İddiaya göre; cinayet suçundan cezaevinde bulunan akrabalarını ziyarete giden İpek ailesine mensup 2 kadın ve 4 çocuk, çıkışta saldırıya uğradı. Dün saat 15.00 sıralarında cezaevi kapısına yaklaşık 50 metre mesafede aile, iki koldan çapraz ateşe tutuldu.

KAN DAVASI DEVAM EDİYOR
Kalaşnikof tüfeklerle taranan 6 kişilik aile kanlar içinde yerde kalırken, kısa süreli saldırının ardından kar maskeli ve 2 kişi oldukları belirlenen saldırganlar Diyarbakır plakalı araçla kaçarak uzaklaştı. Dehşet dakikalarının ardından görgü tanıkları durumu hemen sağlık ekipleri ve güvenlik güçlerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Emine İpek (30), Nevin İpek (9), Mirza İpek (6), Ayşe Süer (45) ve Süleyman Süer'in (5) öldüğünü belirledi, yaralı bulunan bir çocuk hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu arada İpek ailesinin kadın ve çocuklara kurulan kan davası pususunun geçmişinin de bulunduğu ortaya çıktı.

ÖNCE EVİ YAKTILAR
Mardin Savur'da yaşayan Mehmet İpek ve kuzeni Abdülkadir Süer, Erkan ailesinden 2 kişiyi öldürdü. Zanlılar tutuklanıp Mardin'de cezaevine konulurken aile kan davası korkusuyla Diyarbakır merkeze taşındı. Ancak 9 ay önce, ailenin Bağlar ilçesinde yaşadığı evde yangın çıktı. Kan davalılarının kundakladığı belirtilen evde 4 yaşındaki Ferzende İpek öldü, 8 kişi ise itfaiyeciler tarafından son anda kurtarılmıştı. Bunun üzerine aile valilik tarafından koruma altına alınarak adresi gizli tutulan bir eve yerleştirildi. Aileye ulaşamayan kan davalılarının, ziyaret gününü fırsat bilerek cezaevi önünde pusu kurdukları ve ziyarete gelen kadın ve çocukları katlettikleri belirtildi.

Ekrem ARSLAN