Lodos vurdu

Hızı saatte 100 kilometreye ulaşan lodos; Marmara, Ege ve Batı karadeniz'de hayatı felç etti. Çatılar uçtu, soba zehirlenmesi can aldı, yıkılan çadırda 10 kişi yaralandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mart 2013 Güncelleme 16 Mart 2013, 02:19
Lodos vurdu

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin birçok bölgesinde etkili olan lodos, yıktı geçti... Hızı zaman zaman 100 kilometreye ulaşan lodos, Ege, Marmara ve Batı Karadeniz'de hayatı felç etti. Birçok kentte çatılar uçarken, dev dalgalar sokakları Venedik'e çevirdi. Deniz ulaşımı aksadı. Bartın ve Bodrum'da okullar tatil edildi. 1 kişi soba zehirlenmesinden öldü. Konya'da fuar çadırının yıkılması sonucu 10 kişi yaralandı. Bodrum, Didim, Fethiye, İzmir, Manisa, Çanakkale, Bursa, Konya, Kırıkkale, Düzce, Kütahya ve İstanbul'da etkili olan lodos, maddi hasara yol açtığı gibi, can kaybına da neden oldu. Bursa'daki Taşdelen ailesi kömür sobasından çıkan gazdan zehirlendi. 2 katlı evin alt katında oturanlar dumandan uyanıp yukarıya fırladı. Kapı açılmayınca polise haber verildi. Eve gelen ekipler Bünyamin Daşdelen'i (20) ölü buldu. Baygın haldeki Zekeriya, Cemile ve Okan Taşdelen hastaneye kaldırıldı.

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK
Konya'da Tarım ve Hayvancılık Fuarları için kurulan çadır da lodosun gücüne dayanamadı. Çadırın yıkılmasıyla standlar devrilince 10 kişi yaralandı. Kırıkkale'de sobadan zehirlenen 4 kişi tedavi altına alındı. Çatıları uçuran, ağaçları ve tabelaları söken lodos, gemileri de sürükledi. Lodosun yerini soğuk hava ve kara bırakacağı bildirildi.

* Dev dalgalara sahilleri dövdüren lodos, bugün etkisini yitiriyor. Ancak meteoroloji Marmara ile Ege'de soğuk ve kar uyarısı yaptı. Yarın sıcaklık yurt genelinde 10-15 derece azalacak. İstanbul'da hava sıcaklığı 6 dereceye düşecek ve kar bekleniyor.