Kaçak kent

Ergenekon'un firari sanığı olan Bedrettin Dalan, sırtını Almanya'ya dayadı. Dalan'ın sığındığı Mannheim kenti ise mason örgütleri ve ünlü kaçakların buluşma noktasıydı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Aralık 2011 Güncelleme 22 Aralık 2011, 12:14
Kaçak kent

İÇİNDEKİLER

Ergenekon örgütü ile İnternet Andıcı davalarının firari sanığı olan Bedrettin Dalan, çareyi Almanya'da aradı. 3.5 yıldır firarda olan Dalan, geçtiğimiz hafta canlı yayına bağlanıp Türkiye'ye meydan okudu. Dalan "Aranmıyorum. Almanya'dayım" deyince gözler gurbete çevrildi. Alman Gizli Servisi olan Anayasayı Koruma Dairesi tarafından Dalan'a özel pasaport çıkartıldığı belirlendi. İddiaya göre gizli servis, Alman vatandaşı olarak gösterdiği Dalan'ı koruma altına aldı. İşte Dalan'la ilgili şoklar sürerken araştırmacı yazar Talip Doğan Karlıbel, TAKVİM'e önemli açıklamalarda bulundu. Karlıbel, Dalan'ın yaşadığı iddia edilen Almanya'nın Mannheim kentine dikkat çekti. Karlıbel, Mannheim ile bağlı bulunduğu Baden Württemberg eyaletinin, kaçakların buluşma noktası olduğunu söyledi.

'GİZLİ SERVİSLE 3 KEZ BULUŞTU'
Karlıbel, şu iddialarda bulundu: "Almanya'daki 178 masonik yapının 170'i Baden Württemberg'tedir. Ayrıca İtalyan mafyasının liderleri de buradadır. Yine PKK'lı Cevat Soysal ile Sivas sanıklarından bir kişi daha Mannheim'e kaçmıştır. Dalan, Almanya'da oturum izni alabilmek için Anayasayı Koruma Dairesi üyeleri ile 3 kez buluştu. Bu toplantılarda, kendisinin 1960'da eğitim için Almanya'ya geldiğini söyledi. Dalan, Alman makamlarına, Türkiye'deki suçlamalardan kurtulduktan sonra yeniden önemli makamlara geleceğinin garantisini de verdi."

TOLON, ERUYGUR VE PERİNÇEK DE GİDECEKTİ
Karlıbel, Ergenekon için Baden Württemberg eyaletinin çok önemli olduğunu vurguladı. Karlıbel'in iddialarına göre; Ergenekon sanıkları Hurşit Tolon, Şener Eruygur ve Doğu Perinçek sık sık Mannheim'de bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği'ne giderek konuşmalar yapıyorlardı. Tolon, Eruygur ve Perinçek; Ergenekon soruşturması sırasında yakalanmasaydı, Mannheim'e firar edeceklerdi.

NAZİ DOSTU
Muhabirimiz Mevlüt Yüksel'e konuşan Karlıbel, Mannheim'in Naziler'in merkezi olduğunu
söyledi.

İŞTE BELARUS UÇUŞLAR
Araştırmacı Yazar Talip Doğan Karlıbel, Dalan'ın Belarus'a gidiş gelişlerini de tespit ettiğini öne sürdü. İşte Dalan'ın Belarus seyahatleri: 25-12-2010: CH-1486 uçuş numarası ile gidiş. CH-1488 uçuş numarası ile geliş. 23-01-2011: Berlin Airlines'ın AB-6554 sefer sayılı uçuşu ile Minsk'e gidiş. 18-08-2011: Air Baldic'in BT- 242 uçuş numarası ile Frankfurt'tan aktarmalı Minsk'e uçuş. BT-412 seferi ile aktarmalı geliş.

İŞTE GERÇEK SİNAN ŞAHİN
Bedrettin Dalan'ın sahte isimle aldığı öne sürülen Alman pasaportundaki bilgilerin, ünlü yönetmen Sinan Akkuş'a ait olduğu ortaya çıktı. Almanya'da yaşayan yönetmen Akkuş, Dalan'ın kendi kimlik bilgilerinin yer aldığı bir Alman pasaportu ile dolaştığı haberlerine şaşırdı. Akkuş, "Benim böyle bir şeyden haberim yok. Ama kimlik bilgilerimin açıkça göründüğü nüfuz cüzdanım, internette var. Oradan almış olabilirler" dedi. Gerçekten de Akkuş'un nüfus cüzdanının fotoğrafı, internet ortamında bulunuyor.