Mehmetler'e kardeş freni

Kardeşiyle aynı ihalede yer aldığı için Mehmet Kazancı; Mehmet Karamehmet ile kazandığı Boğaziçi veya Gediz Elektrik'ten birisini tercih edecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Aralık 2010 Güncelleme 17 Aralık 2010, 10:17
Mehmetler’e kardeş freni

İÇİNDEKİLER

Rekabet Kurulu (RK), 7 milyar dolarlık özelleştirmede işadamı Mehmet Emin Karamehmet ve Mehmet Kazancı'nın şirketi MMEKA'ya şartlı onay verdi. Kurul, Aksa'nın sahibi Cemil Kazancı ile Mehmet Kazancı kardeşleri 'tek bir teşebbüs' olarak kabul etti. Karamehmet ve Kazancı'ya "Boğaziçi, Gediz ve Trakya Elektrik Dağıtımı'ndan ikisini seçin, birini bırakın" dedi. MMEKA'nın Boğaziçi ve Gediz Elektrik Dağıtım'ı devralması durumunda, Aksa'nın Trakya Elektrik Dağıtım Bölgesi'ni bırakmak zorunda kalacağı belirtiliyor. Aksa Elektrik'in Trakya Elektrik Dağıtım'ı devralması durumunda ise, MMEKA'nın bu iki bölgeden birini devralamayacağı belirtiliyor. Bu durumda, aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle yollarını ayıran Kazancı kardeşlerin yeniden masaya oturması gerekecek.

AYEDAŞ da zora girdi
Dünkü kararlardan sonra Rekabet Kurulu'nun kendi önüne henüz gelmeyen AYEDAŞ ihalesine veto vereceği kesinlik kazandı. Rekabet Kurulu'nun dün verdiği karara karşı Kazancı ve Karamehmet'in 'karar düzeltme' talep hakkı bulunmuyor. Ancak ikilinin, kararın kendilerine tebliğinden itibaren 60 gün içerisinde Danıştay'a dava açma hakkı var.