Alerjileri 'göz'e alın!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2024 Güncelleme 21 Nisan 2024, 07:00
Alerjileri ’göz’e alın!

İÇİNDEKİLER

Bahar aylarında artan polenler, başta alerjik konjonktivit olmak üzere birçok alerjik hastalığa sebep olabiliyor. Alerjik konjonktivit ise göz kapaklarının içini ve gözün beyaz kısmını saran konjonktiva adı verilen ince zar tabakasının alerjik etmenlere bağlı reaksiyon göstermesi olarak tanımlanıyor. Hastalar kaşıntının verdiği rahatsızlık nedeniyle sık sık gözlerini ovalıyor. Bu durum alerjenlerin gözle daha fazla temas etmesine ve semptomların daha da kötüleşerek enfeksiyon oluşmasına neden olabiliyor.

SOLÜSYONU GÜNLÜK DEĞİŞTİRİN
Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gülşah Tezcan, bahar aylarında kontakt lens kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor: Lens yüzeyine yapışan polen ve mikroplar, alerjilerden iltihaplanmalara kadar pek çok ciddi problem oluşmasına sebep olabilir. Lensin kullanım kurallarına uyulmaması, bazen lens solüsyonlarının kendisi de gözde alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Lens kullanıcıların hijyen kurallarına dikkat etmesi, lens kabındaki solüsyonun günlük değişmesine ve lenslerin çıkarıldıktan sonra ovularak iyice temizlemesine önem vermesi gerekmektedir. Kontakt lenslerin günlük, 15 günlük ve aylık olarak belirtilen kullanım sürelerine uyulması ve yatmadan önce çıkarılması gerekmektedir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN