Tatili güvenceye alın

Yaz aylarının yaklaşmasıyla yurt içi ve yurt dışında tatile gidecek olan vatandaşlar için seyahat sağlık sigortası önemli bir güvence sağlıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Nisan 2024 Güncelleme 18 Nisan 2024, 07:00
Tatili güvenceye alın

İÇİNDEKİLER

Yaz aylarının yaklaşmasıyla tatil sezonu da açılmış oldu. Milyonlarca vatandaş bu dönemde gerek yurt içinde gerekse yurt dışında seyahate çıkacak. Son 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde de yaklaşık 20 milyon vatandaş yollara çıkmıştı. Seyahatler sırasında gerek kazalar, gerekse sağlıkla ilgili istenmeyen durumlar, seyahat sağlık sigortasını bir gereklilik haline getiriyor. Seyahat sağlık sigortası tatil esnasında oluşabilecek hastalık durumlarında sağlık hizmeti almayı garanti altına alıyor. Sadece sağlık hizmetleriyle sınırlı olmayan seyahat sağlık sigortası bagaj kaybı, seyahat iptali gibi durumlarda da hasar masraflarını karşılıyor.

VİZE SIRASINDA ŞART
Sadece yurt içi değil yurt dışı seyahatlerde de sağlık sigortası vatandaşlara güvence sağlıyor. Bazı ülkeler vize işlemleri sırasında bu sigortayı zorunlu tutuyor. Seyahat sağlık sigortasının poliçe fiyatını ise seyahatin amacı, destinasyon ve poliçenin sunduğu teminatlar gibi faktörler belirliyor. Bu sigorta ile yurt dışında karşılaşılacak sağlık sorunları güvenceye alınmış oluyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN