Fenerbahçe üst üste 10. dış saha galibiyetini aldı

K.Gümrük önünde Can’ın golüyle devreye 1-0 yenik giren Kanarya,D zeko ve Batshuayi (pen.) ile geri dönüşe imza attı Maç fazlasıyla zirveyi G.Saray’dan aldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Nisan 2024 Güncelleme 15 Nisan 2024, 07:00
Fenerbahçe üst üste 10. dış saha galibiyetini aldı

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de haftanın en kritik maçlarından birisi dün Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynandı. Şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, ligde kalmaya çalışan Karagümrük'ü deplasmanda 2-1 yenerek maç fazlasıyla zirveyi Galatasaray'dan devraldı. 31. dakikada Krunic kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Sirigu'yu geçemedi.

32. dakikada Livakovic, Güven'e gol izni vermedi. 45+2'de kaleci ile karşı karşıya kalan Can topu ağlara gönderdi: 1-0. 49. dakikada Dzeko'nun şutu defansa da çarparak ağlara gitti: 1-1. 56. dakikada Osayi'nin yerde kalmasıyla Fenerbahçe penaltı kazandı. Batshuayi beyaz noktada hata yapmadı: 1-2. 77. dakikada Karagümrüklü Ryan Mendes direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

90+2. dakikada Karagümrük etkili geldi. Eysseric'in gönderdiği ortada kale sahası önünde yükselen Markao kafayı vurdu ancak Livakovic topu kornere göndermeyi başardı. 90+7. dakikada Karagümrük 9 kişi kaldı. Hakem Tugay Kaan Numanoğlu, aldatmaya yönelik hareket sebebiyle Eysseric'i ikinci sarı karttan kırmızı kartla ihraç etti. Maç da 2-1 bitti.

KAPTAN BU KEZ DE SAHNEDE
Dün, Karagümrük deplasmanında çok sıkıntılı bir ilk yarı oynayan Fenerbahçe'de imdada yine kaptan yetişti... İkinci yarının hemen başında zor pozisyonda sol ayağıyla güzel bir gole imza atan Edin Dzeko kritik geri dönüşün fitilini ateşledi. Golün dışında da sahaya müthiş bir karakter koyan Boşnak yıldız özellikle 2-1'den sonra adeta bir orta alan oyuncusu gibi oynadı. Sık sık geriye yardım eden ve oyun kuran Dzeko, Süper Lig'deki 20. golünü atarak gol krallık yarışında Icardi'nin önüne de geçti.

LİGİN SÜPER YEDEĞİ!
Attığı kritik penaltı golüyle Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren Michy Batshuayi tartışmasız sezonun süper yedeği durumunda... Bu sezon kulübeden oyuna dahil olduğu maçlarda 7 gol bulan Belçikalı futbolcu 2007-2008 sezonu sonrası bu rakama ulaşan 4. futbolcu oldu. 2021- 22'de Umut Bozok ve Joel Pohjanpolo, 2014-15'te ise Sinan Kaloğlu takımlarına 7 gollük katkıda bulunmayı başarmıştı.

LIVAKOVIC DUVAR ÖRDÜ
Olympiakos yenilgisi sonrası eleştiri oklarının hedefi olan Fenerbahçe kalecisi Dominik Livakovic'in Karagümrük önünde göstereceği performans merakla bekleniyordu. Hırvat kaleci her iki yarıda kritik kurtarışlarla Sarı-Lacivertli takımı ayakta tuttu.

16. KEZ PENALTI
Fenerbahçe bu sezon Süper Lig'de en çok penaltı kazanan takım olma özelliğini sürdürüyor. Dün 16. penaltısını kazanan Sarı-Lacivertliler beyaz noktadan 11. golünü Batshuayi'nin ayağından buldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN