Togg’a övgü yağdı

Alman Stern dergisi, Togg T10X’in dört dörtlük bir elektrikli araç olduğunun altını çizerek, ‘Türklerin prestij nesnesine dönüşüyor’ diye yazdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Nisan 2024 Güncelleme 11 Nisan 2024, 06:58
Togg’a övgü yağdı

İÇİNDEKİLER

Stern dergisi (Frankfurter) "Togg Almanya'ya da geliyor: İşte Türk elektrikli aracının sürüşüne dair detaylar" başlığıyla yer verdiği haberde, Togg'un akıllı yaşam çözümleriyle sürekli internetin içinde olan, uzaktan güncellenebilen akıllı cihazı T10X'in 'Türklerin prestij nesnesine' dönüştüğü belirtildi.

Aracın yıl sonunda Almanya'ya gelmesinin beklendiği aktarılan haberde, "Almanya'da Türk vatandaşlarından oluşan 1.5 milyon nüfusla, bu dolaşan milli gururun Flensburg'dan Garmisch- Partenkirchen'e kadar talep göreceği kesin" değerlendirmesi yapıldı. Togg CEO'su Gürcan Karakaş'ın "Sadece bir otomobil yapmak istemiyoruz" derken ne kast edildiğinin, T10X'in direksiyonuna geçildiğinde anlaşıldığı aktarılan haberde, şu değerlendirmelere yer verildi:

ÇEVİK HAREKET EDİYOR
- 12.3 inçlik bir gösterge paneline, neredeyse tüm A sütununu kaplayan 29 inçlik bir monitörden oluşan bir XXXL ekranına bakıyorsunuz.

- Kendi işletim sistemini geliştiren Togg, bir akıllı telefon gibi uygulama mağazasına sahip.

- Yolcu kabini ikinci bir yaşam alanı ya da oturma odası olarak tanımlandı, bilgi-eğlence sistemi de buna uygun tasarlandı.

- T10X ekosisteminde radyo dinleyebilir, uçak bileti alabilir, alışveriş yapabilir, beyanname doldurabilirsiniz.

- T10X'de eğlence de unutulmamış: AIRadio, yapay zeka sayesinde kullanıcının zevkine uygun çalma listeleri oluşturuyor. Ekranlar dijital sanat eserleri izlemek için de kullanılıyor.

- Türk SUV'u, ana işlevini oldukça düzgün şekilde yerine getiriyor. 2 bin 165 kg ağırlığındaki araç oldukça çevik hareket edebiliyor. T10X büyük batarya ile 523 km'ye kadar menzil elde edebiliyor ve şarj konusunda, Skoda Enyaq veya Volkwagen ID.4 gibi rakipleriyle rahatlıkla başa çıkabilir. Hatta bazı yönlerden daha bile iyi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN