EYT'liye 4 fırsat: En az 26 bin 333 TL

Yılın ilk ikramiyesinden yarın gün sonuna kadar e-Devlet’ten emeklilik başvurusu yapanlar da yararlanacak. İşlemleri tamamlananlar 4 ödeme birden alacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2024 Güncelleme 30 Mart 2024, 07:02
EYT’liye 4 fırsat: En az 26 bin 333 TL

İÇİNDEKİLER

Yaklaşık 16 milyon emekli bu yılın ilk bayram ikramiyesi için gün sayıyor. 3 bin liraya yükseltilen Ramazan Bayramı ikramiyesi 2-5 Nisan tarihlerinde emeklilerin hesaplarına yatırılırken, bu ödemeden sadece mevcut emekliler değil, bu ay sonuna kadar aylık başvurusu yapanlar da yararlanacak.

REFAH PAYI DA EKLENECEK
Emeklilik için başvuran EYT'lilere refah payı ile birlikte yüzde 49.25 zam yansıtılarak maaşı bağlanacak. Hesaplama sonrası ek ödeme dahil maaşı 10 bin liranın altında çıkanlara 10 bin lira aylık ödemesi yapılacak. Emekli aylığı bağlananlara 1 peşin aylık ve ödeme gününe kadar olan maaş farkı yatırılacak. Ayrıca bu kişiler hemen başvurusunu yaparak en az 8 bin, en çok 17 bin 500 liraya yükselen banka promosyonunu alabilecek.

EN AZ 26 BİN 333 TL
İlk emekli aylığı ödeme tarihi 17 Nisan olan EYT'li hem 17 Nisan-17 Mayıs dönemine ait bir aylık maaş ödemesini hem 16 günlük maaş farkını hem de 3 bin lira bayram ikramiyesini alacak. Aylık ödeme tarihi 28 Nisan olan EYT'liye ise ek ödeme dahil bir peşin maaşla birlikte 27 günlük maaş farkı ve 3 bin lira ikramiye ödenecek.

Örneğin; 10 bin lira emekli aylığı bağlanan kişinin hesabına eğer maaş alma günü 17 Nisan ise 5 bin 333 lira tutarında aylık farkı, 10 bin lira peşin aylık ve 3 bin lira ikramiye olmak üzere toplam 18 bin 333 lira yatırılacak. En az 8 bin lira promosyon ile birlikte emekliye en az 26 bin 333 lira ödeme gerçekleştirilecek. Bu tutarlar, aylık ödeme gününe ve maaşa göre daha da artacak.

HAFTA SONU DA BAŞVURULACAK
Emekliliğe hak kazandığı tarih bu hafta sonuna denk gelenler SGK müdürlükleri kapalı olduğu için başvurularını e-Devlet üzerinden online olarak yapabilecek. Bu ay başvuranlar, aylıkları 1 Nisan itibariyle bağlanacağından, Ramazan Bayramı ikramiyesini alabilecek. Bu kişilerin ikramiye ödemesi maaş bağlama işlemleri tamamlanınca yapılacak.

YASAL UYARI: TAKVİM.COM.TR'DE YAYINLANAN KÖŞE YAZISI/HABERİN TÜM HAKLARI TURKUVAZ MEDYA GRUBU'NA AİTTİR. KAYNAK GÖSTERİLSE VEYA HABERE AKTİF LİNK VERİLSE DAHİ KÖŞE YAZISI/HABERİN TAMAMI YA DA BİR BÖLÜMÜ KESİNLİKLE KULLANILAMAZ. KULLANILMASI DURUMUNDA YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN