Baba balans

Eski bakan Cavit Çağlar, Darbe Komisyonu'na 28 Şubat'la ilgili konuştu: Çevik Bir, Çiller'e hiç sıcak bakmadı. Süleyman Demirel balans ayarı yaptı."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Kasım 2012 Güncelleme 09 Kasım 2012, 00:12
Baba balans

İÇİNDEKİLER

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu dün Dolmabahçe Sarayı toplantı salonunda Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt, eski bakanlardan Cavit Çağlar ve Bakan Hayati Yazıcı'yı dinledi.

Çağlar, önceki gün yapılan görüşmede eski başbakan Tansu Çiller'in, "28 Şubat bana karşı yapıldı" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, "28 Şubat, Tansu Çiller'e karşı yapılmadı. Bizimle birlikte birçok arkadaş ayrıldı. Tansu Çiller'e darbe yapılması söz konusu değil. Çiller kadroyu bir arada tutamadı. Lider olamadı" diye konuştu.

TAKIM OYUNU BİLMEZ
Çağlar'ın Erbakan'dan ise 'hocam' diye bahsettiği belirtildi. Komisyon üyelerinin, Çiller'in Demirel'e yönelik sözlerini hatırlatması üzerine de Çağlar gündem yaratacak açıklamalar yaptı. İşte Çağlar'ın sözleri: Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel balans ayarı yaptı. Rahmetli Erbakan, hükümeti istifa etmeden önce beni yanına çağırdı. Kendisiyle görüştüm. Erbakan benden Genelkurmay'ın fikirlerini almamı istedi. Ben de gittim ve Çevik Bir'le görüştüm. Bu görüşmeden sonra Erbakan'a gidip, 'Çiller'e sıcak bakmadıklarını' söyledim. Ama buna rağmen sayın Erbakan istifasını verdi. Bana Erbakan Hoca, 'Tansu hanıma iktidar verilse ne yaparsın?' diye sordu. Ben de Erbakan'a güvenoyu vermeyeceğimi söyledim. Vermemenin tek nedeni Tansu hanımın partiyi bir arada tutamamasıdır. Takım oyununa yatkın değildir. Bana yapılmıştır demesinin bir anlamı yok."

GÖRÜŞME ÖZELDİ
Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt, Darbe Komisyonu'na şu açıklamayı yaptı: 27 Nisan bildirisinin metnini ben yazdım. Diğer komutanlara bilgi vermedim. (Erdoğan'la Dolmabahçe'deki görüşmesi) Gizli görüşme olmamıştır. Sır da diyemem sır değildir de. Sakık'ın şahit olmasını çok yadırgadım. O terörist bir katil."