Malzemeler:





Hazırlanışı: Domatesi rendeleyin. Derin bir tencerede yağı eritin. Ardından unu ekleyin. 1 dakika kavurun. Salçayı ve rendelenmiş domatesleri ekleyin. Topaklanmaması için iyice karıştırın. Karıştırdıktan sonra suyunu koyun. Koyulaşana kadar pişirin. Süt, tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırarak, 1-2 taşım kaynatın. Daha sonra ocaktan alın.
KIYMALI KİBRİT KEBABI
Malzemeler:











Hazırlanışı: Tereyağını eritip, ince doğranmış soğan ve sarımsakları koyun. Kırmızı biberi de küçük küçük doğrayıp ekleyin. Kıymayı da ilave edip kavurun. Küp doğranmış domatesi, tuz ve karabiberi koyun. Ayrı bir kapta kibrit şeklinde doğranmış patatesleri kızartıp servis tabağına alın. Üzerine Çırpılmış yoğurdu ilave edin. En üste kıymalı harcı dökün. İnce ince kıyılmış maydanozu serpip, sıcak olarak servis edin.
NOHUTLU PİLAV
Malzemeler:






Hazırlanışı:
Yıkadığınız pirinçleri tereyağı konulmuş tencereye alın. Üzerine tuz ve şekerle kavurun. Sıcak su ilave edip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Haşlanmış nohutları ilave edin. Pilavınız piştikten sonra ocaktan alıp, bir örtü ile sıkıca sarıp, 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra karıştırıp, tabaklara koyup, üzerine karabiber serpiştirerek, sıcak olarak servis edin.
KAKAOLU PUDİNG
Malzemeler:









Hazırlanışı:
Sütü tencereye dökün. Ayrı bir kapta yumurtayı ve şekeri mikserle çırpın. Ardından süte ilave edin. Kakaoyu bir miktar süt ile çırpıp tencereye ekleyerek ocağa alın.
Diğer yandan nişastayı su ile ezin. Kakaolu karışıma ekleyin.
Kaynamaya başlayınca vanilya ve margarin koyun.
Margarin eriyince ocaktan alın. Hazırladığınız pudingi sıcak olarak kuplara güzelce paylaştırın. Soğuduktan sonra süsleyip servis edin.