İşte hoşgörü

Dinlerarası saygı ve hoşgörünün en güzel örneği Yozgat’ta sergilendi. Cami imamı Metin Halıcı, lojman avlusunda bulunan tarihi Ermeni kilisesinin bakımını ve temizliğini üstlendi. Bu davranışıyla gönülleri fethetti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2016 Güncelleme 15 Ekim 2016, 00:00
İşte hoşgörü

İÇİNDEKİLER

Yozgat'ın Sarıkaya İlçesi'nden çok güzel bir haber geldi. 1960'a kadar Terzili Mahallesi'nde yaşayan ve daha sonra farklı ülkelere göç eden Ermeniler, yılın belli dönemlerinde eski mahallerine giderek tarihi kiliseyi ziyaret etti. Yaklaşık 13 yıldır Terzili Mahallesi'ndeki caminin imamlığını yapan Metin Halıcı ise tarihi Ermeni kilisesini onarıp, önemli bir hoşgörü örneği sergiledi.

'TEŞEKKÜR EDİYORLAR'
Halıcı, cami lojmanının avlusunda bulunan ve yaklaşık 2 bin yıllık tarihe sahip olduğu tahmin edilen Ermeni kilisesi için elinden gelen hassasiyeti gösterdi. Camideki görevinden arta kalan zamanlarında temizlediği kiliseyi ziyaretçilere hazır hale getirdi. Bu davranışıyla gönülleri fetheden imam, kiliseye ibadete gelenlerin kendisine teşekkür ettiğini söyledi. Halıcı, "Başka dinlerin ibadethanelerine gösterdiğimiz saygıdan dolayı kiliseyi tertemiz bir şekilde ibadete hazır tutuyoruz. Kiliseyi süpürüyorum, halılarını havalandırıyorum. Eşim bazen halıları yıkıyor, kurutuyoruz tekrar seriyoruz. Tertemiz şekilde kiliseyi, ibadete hazır hale getiriyoruz. Buraya ibadete gelenler bizlere teşekkür ediyor. Ermeniler, başka bir dinin din görevlisinin kendi ibadethanelerini düzenli tutmasından memnun oluyor. Teşekkürlerini ifade edip buradan ayrılıyorlar" dedi. İmam Halıcı ayrıca kiliseye gelen Ermeniler'e Türk misafirperverliğini de gösterdiklerini söyledi ve ekledi: "Kiliseye gelen Ermeniler ile cami avlusunda oturup sohbet ediyoruz. Ayran, çay, yemek ve diğer ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Onların gönlünü hoş tutabilmek için uğraşıyoruz."

TARİHİ KİLİSE İMAMA EMANET
İmam Metin Halıcı, cami lojmanının avlusunda bulunan tarihi Ermeni kilisesini onarıp, temizliyor. Türkiye'nin ve dünyanın farklı bölgelerinden kiliseyi ziyaret eden Ermeniler ise imam Halıcı'nın temizlediği kilisede rahat bir şekilde ibadetlerini yerine getiriyor.