Dansilvanya

Polisi, hakimi, futbolcusu, gazetecisi derken FETÖ’cünün bale yapanı da çıktı. Evinin satışını Bank Asya üzerinden yaptığı tespit edilen İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin başbaleti Emre Kaynarsu memurluktan ihraç edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Eylül 2016 Güncelleme 04 Eylül 2016, 02:05
Dansilvanya

İÇİNDEKİLER

Devletin güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği veya irtibatı olduğu gerekçesiyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Türkiye genelinde toplam 175, İzmir'de ise 10 kişi ihraç edildi. İhraç edilenler arasında balet Yücel Emre Kaynarsu, saz sanatçısı Ali Ataç ve koro sanatçısı Mehmet Şükrü Hurmalı'nın da bulunduğu öğrenildi. İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin başbaleti olan Kaynarsu'nun, evinin satışını Bank Asya üzerinden yaptığı iddia edildi.

TAŞ: BİLSEM SELAM VERMEZDİM
FETÖ'nün 'Medya Yapılanması' soruşturmasında ise nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen sanatçı Atilla Taş, gazeteciler Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Murat Aksoy ve Mutlu Çölgeçen, "FETÖ örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, bilerek ve isteyerek örgüte yardım etmek" iddiasıyla tutuklandı. Şüpheliler A. Alparslan Akkuş, Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz ve Ömer Şahin savcılık tarafından bırakılmıştı. Savcının talebi üzerine nöbetçi sulh ceza hakimliğince Nurullah Öztürk hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı verildi. CHP Parti Meclisi üyesi, sanatçı Atilla Taş hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Taş savunmasında "Meydan Gazetesi'nde çalışmayı gazetenin magazin ağırlıklı olacağını söyledikleri için kabul etmiştim. Böyle bir yapılanma içerisinde olduklarını bilseydim değil çalışma, selam dahi vermezdim" dedi. Bu arada aralarında Ergun Babahan'ın da olduğu medya mensubu 8 FETÖ'cünün firari olduğu açıklandı.

İzmir'de ihraç edilen sanatçılar arasında balet Emre Kaynarsu'nun yanı sıra saz sanatçısı Ali Ataç ve koro sanatçısı Şükrü Hurmalı da bulundu. FETÖ'nün medya ayağında gazeteciler Atilla Taş, Gökçe Fırat, Mutlu Çölgeçen ve Murat Aksoy tutuklandı.