Mahkeme-i Kübra var

Teoman Koman'ın ölümünün ardından en tartışmalı yorum Hüseyin Çelik'ten geldi: Yaptıklarının hesabını vermeden gitti. Neyse ki mahkeme-i Kübra var...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Aralık 2013 Güncelleme 16 Aralık 2013, 00:00
Mahkeme-i Kübra var

İÇİNDEKİLER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Jandarma eski Genel Komutanı emekli Orgeneral Teoman Koman'ın vefatına ilişkin Twitter hesabından bir değerlendirme yaptı. "Malum ve meşhur Teoman Koman vefat etti" diyen Çelik, öncelikle ailesine, sevenlerine, TSK'ya baş sağlığı dilediğini belirterek, şunları kaydetti: "Yarın (bugün) kılınacak cenaze namazında, imam 'Mevtayı nasıl bilirsiniz?' diye sorduğunda, 'İyi biliriz' diyenler olacaktır. Ne var ki Koman, başta Yassıada'da Adnan Menderes'e reva gördüğü aşağılık muamele olmak üzere, yaptıklarının hesabını vermeden gitti. Neyse ki mahkeme-i kübra var."

KİN TUTMAYACAĞIZ AMA
Çelik, yazdıklarının ardından, ölüleri hayırla yad etmekten söz edilebileceğini de belirterek "Kin tutmayacağız, öç alma duygusu taşımayacağız. Ancak nesillerimizi, kimin ne olduğunu bilmek gibi en tabii haklarından mahrum bırakmamalıyız" diye konuştu.

SEN NE DİYORSUN PAŞA
Teoman Koman'la ilgili gizli kalmış bir ayrıntıyı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal anlattı. Özal şöyle konuştu: "Bir akşam, Teoman Koman babamla görüşmeye geldi. 'Şu dağları bombalayacağız' dedi. Babam hangi dağların bombalanacağını sorunca, Koman o dağları sıraladı. Söylediği yerler Kuzey Irak'ta değil Türkiye'deydi. Babam da bunun üzerine 'Paşa paşa! Başbakan olduğum yerde o dağları bombalatmam' diye cevap verdi."