Sıcak bastırdığında serinlemek için bir dilim karpuz, bir salkım üzüm Türk halkının tercihi oldu.
Türkiye'de kişi başına yılda 45 kilodan fazla karpuz, 35 kilodan fazla da üzüm tüketiliyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerinden yapılan derlemeye göre; üretiminde dünya ikincisi olduğu incir ise en az tüketilen meyveler arasında yer alıyor. Yıllık incir tüketimi kişi başına 250 gramı geçmiyor.
ÇAY TİRYAKİSİYİZ
Dünyada yılda 821 bin ton olan fındık üretiminin 500 bin tonu Türkiye'de gerçekleşiyor. Ülkemizdeki yılık kişi başına tüketim ise 730 gram. Türk insanının çay sevgisi, tüketim rakamlarında da görülüyor.
Yılda 1.1 milyon tondan fazla çay üretilen Türkiye'de yılda kişi başına yaklaşık 13 kilo çay tüketiliyor.