Oda aidatı sigortalı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Temmuz 2011 Güncelleme 21 Temmuz 2011, 00:00
Oda aidatı sigortalı

İÇİNDEKİLER

Zorunlu trafik sigortalarının ücretleri taksilerde diğer otomobillere oranla daha yüksektir. Ancak, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) yaptığı son çalışma ile taksici camiasında bir ilki gerçekleştirdi. Taksicilerin diğer otomobil sahiplerinden farklı olarak ödediği zorunlu trafik sigortaları esnafı zor durumda bırakıyordu. Harekete geçen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, kendi bünyesinde kurmuş olduğu Sigorta Aracılık Hizmetleri Ltd. Şti. ile Anadolu Sigorta yetkili acentesi olarak hizmet vermeye başladı.

ÜYE OLMAYAN DA
Ağırlıklı olarak ticari taksilere hizmet verecek olan kurum, esnafın hususi otomobilleri ve gayrimenkullerinin de sigortalanması konusunda da iddialı. İTEO üyesi olmayan taksicileri ve kiracıları da unutmayan yönetim, trafik sigortalarını burada yaptıranlara tanesi piyasada tutarı 90 TL olan tam sentetik 4 litrelik motor yağlarından hediye ediyor. İTEO Başkanı Y. Yahya Uğur konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Yüksek sigorta primleri esnafımızın belini büküyor. Trafik sigortası ücretleri ile ilgili resmi çalışmalarımız sürerken vakit kaybetmemek için esnafımızın giderlerini azaltacak projelerimizi de hayata geçiriyoruz. Hizmet üretmek için paraya ihtiyaç yok. Amacı hizmet etmek olan kişi bunu yapmak için gerekli olan imkanları zaten oluşturur, yeni projeler üretir.


ODA, ÇEKiM MERKEZi
ÇALIŞMALARININ kâr amaçlı olmadığını belirten Başkan Uğur, şunları söyledi: "Yıllardır birbirinden uzak tutulmu esnafımızı bu tür projelerle tekrar oda ile irtibatlı hale getirdik, mesleki dayanışmayı sağladık. Bu şirket kâr amacıyla kurulmadı. Tek amacımız trafik sigortası ücretlerini esnafımız için bir ziyan değil, kâr haline getirmek. Artık taksicinin odası var. Bizler zorunlu olan bir çalışmayı esnafımız için kârlı bir hale getiriyor, esnafımızı yeni projelerimizi paylaşmak için odamıza davet ediyoruz."

TAKSiCiLiKTE BiR 'iLK'
Ticari taksilerin trafik sigorta primlerinin yüksek olduğunu ifade eden İTEO Başkanı Y. Yahya Uğur, esnafın yükünü azaltmak için sigortasını burada yaptıran esnaftan üyelik aidatı alınmayacağını ve aidat makbuzunun anında verileceğini söyledi. Üyeler trafik sigortası tutarına göre ya aidat ödemiyor ya da 3 adet tam sentetik motor yağı almaya hak kazanıyor.

YARIN: T-EHLİYETLER GELİYOR