Akdeniz’in incisi Adrasan

Su sporu, tekne turu, muhteşem doğası ve deniziyle Adrasan, sizleri muhteşem bir tatile davet ediyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Haziran 2017 Güncelleme 08 Haziran 2017, 00:00
Akdeniz’in incisi Adrasan

İÇİNDEKİLER

Havalar ısındı, okulların da kapanmasıyla yaz tatili planları başladı. Senenin yorgunluğunu atacak, şehrin gürültüsünden uzak, keşfedilmeyi bekleyen Türkiye'nin cennet koyları, tatilcilere hazırlandı. Bu adreslerden biri olan Adrasan ise son dönemin parlayan yıldızı haline gelmeyi başardı. Masmavi denizi, çam ormanlarıyla sunduğu temiz havası, temiz ve huzurlu ortamıyla tatilcilerin de dikkatini çekmeyi başardı.

TARİHİ KENTLERİ KEŞFET
Su sporları açısından önemli bir yeri olan Adrasan'da, sığ yapısı ile su altı deniz görüş mesafesi, 25 metreye kadar ulaşabiliyor. Tekne turizminin de yaygın olduğu Adrasan, size mükemmel bir yaz tatili vadediyor. Muhteşem doğasının yanı sıra nitelikli turizm mekanları ve yüksek standarttaki otelleriyle tatilcilerin beklentilerini karşılıyor. Helenistik dönemden izler taşıyan Adrasan'da Gelidonya Deniz Feneri, Phaselis Antik Kenti, Olympos Antik Kenti ve Kuzey Nekropol gibi tarihi kentler de bulunuyor.

TEKNE TURU 50 LİRA!
Doğal güzellikleriyle dikkat çeken Adrasan'da düzenlenen tekne turları da turistlerin tercih ettiği etkinlikler arasında yer alıyor. Lüks tur tekneleri kişi başı 50 lira ile Adrasan'ın birbirinden güzel koylarını keşfetme imkanı sunuyor. Öğle yemeği, meyve ve çayın bulunduğu menüde levrek ve çupra seçenekleriyle sizi Akdeniz'in zengin balık çeşitlerine doyuruyor. Her gün saat sabah 10.00'da başlayan turlar, akşam saat 18.00'a kadar sürüyor. Turlarda öğle yemeği, çay ve meyve ikramlarında bulunuluyor



ULAŞIMI KOLAY
Son dönemde adından sıkça söz ettiren Adrasan temiz doğası ve denizinin yanı sıra kolay ulaşımıyla da tatilcileri cezbediyor.

Araç: Adrasan, Antalya'ya 95 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bu mesafe yaklaşık buçuk saatte kat ediliyor. Özel arabalarıyla tatilini geçirmek isteyen tatilciler, Antalya- Kemer istikametinden giderek Tekirova'yı ve Olympos sapağını da geçtikten sonra 8 kilometrelik yolun ardından Adrasan'a ulaşılıyor.

Uçak: Adrasan'a ulaşım Antalya Havalimanı'ndan sağlanıyor. İstanbul- Antalya uçak bileti fiyatları 100-200 lira arasında değişiyor. 1 saat 25 dakika süren uçuşun ardından yaklaşık 140 liralık transfer ücretiyle, Adrasan'a ulaşılıyor.

Otobüs: Otobüsü tercih eden tatilcilerin ilk adresi Antalya otogarı oluyor. Otogarın yanında bulunan terminalden kalkan minibüsler ile Olympos, Çavuşköy sapağına ulaşılıyor. Buradan geçen Adrasan tur minibüsleriyle kısa bir sürede tatil beldesine varılıyor.

DENİZE SIFIR KONAKLAMA
Adrasan, denize sıfır otelleriyle de dikkat çekiyor. Otellerde bir haftalık kişi başı ücret 180 liradan başlıyor. Fiyatlar, 250 liraya kadar çıkıyor. Adrasan özellikle balayı ve aile tatillerinde sıkça tercih ediliyor. Genelde tam pansiyon olan otellerde özellikle sabah kahvaltıları, tatilcileri cezbediyor.