Şampiyonluğu kadınlara 'ADAR'

Dünya Güreş Şampiyonası’nda gururumuz olan Yasemin Adar, madalyasını ezilen, şiddet gören ve öldürülen kadınlara adadı. Sosyal medyadan övgü dolu mesajlar yağdı. Şampiyon güreşçi gönülleri de kazandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ağustos 2017 Güncelleme 25 Ağustos 2017, 00:00
Şampiyonluğu kadınlara ’ADAR’

İÇİNDEKİLER

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda 75 kiloda mücadele eden Yasemin Adar, Belaruslu Vasilisa Marzaliuk'u 5-4 mağlup ederek, altın madalya kazandı. Türkiye'nin kadınlarda dünya şampiyonluğu sevinci yaşayan ilk güreşçisi olmayı başardı. Yasemin Adar şampiyonluğunun ardından kişisel Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: "Kazandığım bu madalya ezilen, öldürülen, şiddet gören, taciz ve tecavüz mağduru olan tüm kadınlara armağan ediyorum." İşte bu mesajla tüm Türkiye'nin kalbini bir kez daha kazandı. Şampiyon, mücadelenin ardından duygularını şöyle dile getirdi: "Bu sevinci Türk halkına yaşattığım için kendimle gurur duyuyorum. Hep tarih yazmak bana nasip oldu. Burada dünya şampiyonu olarak bir tarih yazdım. Üzerimde emeği olan tüm hocalarıma ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Türk milletine çok teşekkür ediyorum. Eminim beni izlediler. Onların dualarını hissettim. Allah hepsinden razı olsun. Hedefimiz şimdi olimpiyatlar. Olimpiyatlarda da altın madalya alırız ve inşallah bir tarih daha yazarız."

ÜNLÜLERDEN MESAJ YAĞDI
Songül Öden: Güreş; uygulayıcılarının birbirine vurmaksızın rakiplerini yenmeye çalıştıkları bir spor türüdür. Ama Yasemin Adar, müsabaka sonrası söyledikleriyle kalbimize vurdu.
Yeşim Salkım: Alnından öpülesi kızımız
Didem Soydan: İlk kadın dünya şampiyonumuzu tebrik ediyoruz.
Demet Sabancı Çetindoğan: Ülkemizde yıllarca yapılan güreş sporunda ilk kez bayan sporcumuz dünya şampiyonu oldu. Yasemin Adar'ı, hocasını ve Güreş Federasyonu'nu kutluyorum. Çok güzel bir gurur yaşattınız ülkemize...
Zeynep Mansur: Ne mutlu yüzümüzü güldüren bu mutlu habere. Tebrikler Yasemin Adar.
Begüm Kütük: Türkiye'nin kadınlarda dünya şampiyonluğu sevincini yaşatan ilk güreşçisi Yasemin Adar, seni seviyoruz.
Burcu Kara: Seninle gurur duyuyoruz. Türk kadınının gücünü tüm dünyaya gösterdin

'KIZIMIN HEYKELİ DİKİLMELİ'
Dünya şampiyonu Yasemin Adar'ın Balıkesir'de bulunan baba evinde de büyük sevinç yaşandı. Fırıncılık yapan baba Naim Adar evinin dışına Türk bayrağı astı. Baba Adar, "Bizler ailece Balıkesir'in Çiçekpınar köyündeniz. Yasemin'in babasıyım. Kızım dünya şampiyonu oldu. Allah'tan daha nice başarılar diliyoruz" dedi. Dünya şampiyonluğunu beklediklerini söyleyen Adar, "Baba olarak gurur duyuyorum. Balıkesir'e de bir heykelini istiyoruz büyüklerimizden. Dünya şampiyonu demek, gurur demek" şeklinde konuştu.



DUYGUSAL PAYLAŞIM
Bir kaç yıl önce annesini kaybeden, Niğde'de beden eğitimi öğretmenliği yapan Yasemin Adar, madalyasını aldıktan sonra Twitter'dan yazdığı duygusal sözlerle başta kadınlar olmak üzere herkesin takdirini kazandı.