Akif Çağatay Kılıç: Devşirme sistemi başarılıydı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Temmuz 2016 Güncelleme 15 Temmuz 2016, 01:01
Akif Çağatay Kılıç: Devşirme sistemi başarılıydı

İÇİNDEKİLER

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, A Spor canlı yayınına konuk oldu. Kılıç, Milli Takım'ın 2018 Dünya Kupası'nda daha iyi bir performans göstereceğine inandığını ifade ederken, devşirme atletlerle ilgili federasyonu tebrik ettiğini söyledi.

"2018'DE DAHA İYİ OLACAĞIZ"
♦ 2018 için şimdiden hazırlıklar başladı. Ümit ediyoruz ki, dünya kupası için yapılacak olan eleme maçlarında daha iyi bir performans ortaya koyarak, yani şu anlamda söylüyorum bunu bazı maçlardaki performanstan hiçbirimiz mutlu olmadık ki futbolcularımız da mutlu değildi. En büyük özeleştiriyi de futbolcular yaptı; daha iyi oynamalıydık diye. Bir gün olabilir, bazen öyle de olabiliyor, sonra daha iyi olabilir ama inşallah daha istikrarlı bir şekilde 2018 hazırlıklarını yapıp, oradaki finallere katılacağız diye ümit ediyoruz.



"DEVŞİRME SİSTEMİ BAŞARILIYDI"
♦ Avrupa Atletizm Şampiyonası'na 49 sporcu ile katıldık. 49 sporcu bugüne kadarki en yüksek katılımımız ve bu katılımın içerisinde 30'un üzerindeki sporcu kardeşimiz, Türkiye'de doğmuş, büyümüş olan kardeşlerimiz. Bir de ay yıldızlı bayrağı göğsünde taşımak için gelip de bizimle temas eden, federasyonlarımızla temas eden, 'Ben Türkiye adına yarışmak istiyorum, burada kendimi geliştirmek istiyorum.' diyen ve o bayrağı da taşıyan, hatta kürsüde gözyaşı döken ve 'Türkiye benim vatanım!' diyen kardeşlerimiz var. Şimdi biz bunları ayıracağız mı? Bunu da geçtim, bu kardeşlerimizin ay yıldızlı bayrağı göndere çektirdiğimiz zaman yaşadığımız bir sevinç var ama bunların bir de arkasında bir antrenör var, bir ekip var. Ben burada atletizm federasyon başkanımızı tebrik ediyorum.