Kartal tetiği çekti

Almeida'nın ayrılmasının ardından arayışlarını sürdüren Kartal geçen sezon İngiliz ekibinde 3 maça çıkan Mitroglou'ya yıllık 2.5 milyon Euro ödeyecek. Milli takımda bulunan 26 yaşındaki futbolcu turnuva dönüşünde İstanbul'da olacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Haziran 2014 Güncelleme 22 Haziran 2014, 01:01
Kartal tetiği çekti

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş yabancı transferinde ilk bombayı patlattı... Almeida'nın ayrılmasından sonra forvet arayışlarını sürdüren Siyah- Beyazlı yönetim listesine aldığı birçok ünlü yıldızın astronomik rakamlar istemesi nedeniyle bir süredir sessiz bir bekleyişe geçmişti. Beşiktaş geçen sezonu Fulham'da geçiren Yunan futbolcu Kostas Mitroglou'yu 1 yıllığına İngiliz kulübünden kiralayıp sessizliğini bozdu. Ocak ayında Olympiakos'tan Fulham'a transfer olan ancak geçirdiği sakatlık nedeniyle bir türlü kendini gösteremeyen Yunan golcü sadece 3 kez oynarken fileleri havalandıramadı. Kulübünde yıllık 2.5 milyon Euro kazanan Mitroglou'nun Beşiktaş'ta da aynı ücreti alacağı gelen bilgiler arasında. Almeida'nın yerine alınan Yunan golcü böylece selefiyle aynı parayı kazanmış olacak. Mitroglou, Yunanistan Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda 2 maç forma giyerken gol kaydedemedi. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in Mitroglou'yu çok istediği ve yönetimle yaptığı görüşmede, "Fulham'da sakattı. Bu nedenle etkisiz kaldı. Ancak bizde yeniden doğar" dediği öğrenildi.

OLYMPIAKOS'TA 122 MAÇTA 59 GOL ATTI
Futbol kariyerine 2005-2006 sezonunda Alman ekibi Mönchengladbach'ta başlayan Mitroglou 2 sezonun ardından Yunanistan'ın Olympiakos takımına transfer oldu. 4 sezon Kırmızı- Beyazlı formayı giyen 26 yaşındaki oyuncu kariyeri boyunca Olympiakos'ta 122 maçta 59 gol buldu. Kiralık olarak gittiği Atromitos ve Panionios takımlarında da 48 karşılaşmada 27 gol attı.

SAKATLIĞININ ÖNEMLİ OLMADIĞI ÖĞRENİLDİ
İngiliz kulübünde sık sık sakatlanan Yunan golcü, ülkesinin Japonya ile oynadığı Dünya Kupası maçında uyluk kemiğindeki sakatlığının tekrar etmesi nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kalmıştı. Ancak bu sakatlığın önemli olmadığını öğrenen sağlık ekibinin transfere onay vermesi Yunan stara Beşiktaş'ın yolunu açtı. Mitroglou Dünya Şampiyonası sonrası İstanbul'a gelecek