Fener'e 12. adam darbesi

UEFA yetkilileri deplasmanda oynanan Plzen maçında bir grup taraftarın sahte biletle girme teşebbüsü nedeniyle prosedür gereği F.Bahçe'yi Disiplin Komitesi'ne sevketti. F.Bahçe Yönetimi ise önceden önlem aldığı için ceza verilmesini beklemiyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mart 2013 Güncelleme 21 Mart 2013, 00:00
Fener’e 12. adam darbesi

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'nin başı dertten kurtulmuyor... Sezon başından beri taraftarlarının çıkardığı olaylar nedeniyle UEFA'dan sürekli ceza alan ve Avrupa Ligi'nde iki maçını seyircisiz oynamak zorunda kalan Sarı-Lacivertli kulüp bir kez daha UEFA Disiplin Komitesi'ne sevkedildi. Çek Cumhuriyeti'nde oynanan Plzen maçında belli bir taraftar grubu tarafından gerçekleştirilen sahte biletle maça girme teşebbüsü nedeniyle Sarı-Lacivertli kulüp Disiplin Talimatı'nın 42. maddesi uyarınca UEFA Disiplin Kurulu'na sevkedildi. UEFA raporunda, "Stadyum dışında sahte biletli F.Bahçe taraftarı stada girmeye çalıştı. Polis ve güvenlik görevlileri iyi bir işbirliğiyle durumu yakından izledi" dedi.

YALÇIN HAKER: HER HANGİ BİR CEZA ALMAYACAĞIZ
Bu arada F.Bahçe'nin Disiplin Kurulu'na verilmesi taraftarlar arasında paniğe yol açarken F.Bahçe Yönetimi'nin tedbirini daha önceden alması herkesi rahatlattı. Yönetici Yalçın Haker olay çıkaracak gruplarla ilgili duyumları UEFA'ya maçtan önce bildirdiklerini söyledi. Haker o taraftarların geldikleri yere geri gönderildiklerini ve bu konuda UEFA'nın kendilerine teşekkür ettiğini söyleyerek, "Ceza almayacağız" dedi.

YÖNETİM 10 TARAFTARA TAZMİNAT DAVASI AÇTI
Fenerbahçe Kulübü seyircisiz maçta attıkları işaret fişekleri nedeniyle ceza almalarına neden olan 10 taraftara ise tazminat davası açtı. 6222 nolu şiddet yasasına göre 1 yıl spor müsabakalarından men edilen 10 taraftar Sarı-Lacivertliler'in oynayacağı her maç öncesi karakola giderek imza vermek zorunda kalacak.

"F.BAHÇE CEZA ALABİLİR" İDDİASI
Spor Hukuku Uzmanı Emin Özkurt, F.Bahçe'nin UEFA'dan 1 yıl men edilen ve bu cezası 2 yıl ertelenen bir kulüp olduğunu söyleyerek, "F.Bahçe'nin önce ertelemeli men cezasından kurtulması gerekir. Fenerbahçe ceza almayacak görüşü çok doğru değil" ifadesini kullandı.