Donanımlı geldim Ümit

Emniyet raporunda, Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu'ndan gelen talimatla, Ali Kıratlı'nın Bülent Uygun ile Ümit Karan'a şike parası teklifinde bulunduğu iddia edildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Temmuz 2011 Güncelleme 09 Temmuz 2011, 14:56
Donanımlı geldim Ümit

İÇİNDEKİLER

Şike soruşturması kapsamında 9 Nisan 2011 günü oynanan Eskişehirspor- Fenerbahçe Süper Lig maçında şike yapıldığına dair iddiaların detayları dün ortaya çıktı. Emniyetin raporunda, İlhan Ekşioğlu Aziz Yıldırım'dan aldığı talimat doğrultusunda Ali Kıratlı'ya talimat vererek Eskişehir'e gidip Bülent Uygun ve Ümit Karan ile görüşmesini söylediği, maçın Fenerbahçe lehine sonuçlanması konusunda herhangi bir sorun yaşanmamasını istediği yapılacak anlaşma karşılığında şike parasının 250 gram (250 bin dolar olduğu değerlendirilmekte) şeklinde şifreli sözler kullandıkları ifade edildi.

İKİSİNE DE SÖYLE!
İlhan Ekşioğlu'nun Ali Kıratlı'ya "Hiç gecikme, bilmem ne olmayacak. Anında... İkisine de aynı anda söyle" şeklinde talimat verdiği tespit edildi.

"SANA SORMADAN ZAM YAPTIM!"
Ali Kıratlı'nın da, Ümit Karan'ın diğer futbolcularla görüştüğünü kast ederek "Yani çokuz diyor... Herkes de bekliyor diyor... Aşırı şekilde diyor... İkincisi 300 gram alırız... Mühim olan birincisi. Biraz yükselttim sana sormadan... 5 0 ' şer 50'şer zam yaptım" diyerek İlhan Ekşioğlu'na bilgi verdiği bildirildi.

GÖRÜŞTÜLER!
Ali Kıratlı'nın da Eskişehir-Fenerbahçe maçından 1 gün önce teknik direktör Bülent Uygun'la görüştüğü ve bunun fotoğraflarla kanıtlandığı tutanaklara geçti. "

DÖVİZCİDEN 100 BİN BULDURTAYIM"
Emniyet raporunda şu ifadeler yer aldı: "Maçtan 2 gün sonra İlhan Ekşioğlu Ali Kıratlı'yı aradı ve Bülent Uygun'un yanına getirilmesini istedi. Buluşma geç saatlerde Ekşioğlu'nun evinde olacaktı. Ekşiooğlu mali işler sorumlusu Tamer Yelkovan'ı aradı... Yelkovan bu görüşmede "'Olmazsa ben ' dövizciden 100 bin buldurtayım. Evet o yüz bini verelim... Biz haftaya 200-300 veririz... ifadelerini kullandı"

ODYAKMAZ'IN OFİSİNE GİTTİLER
Bu görüşmenin ardından Uygun ve Kıratlı'nın Mecnun Odyakmaz'ın ofisinde buluştuğu ve birlikte İlhan Ekşioğlu'nun evine gidildiği de belirtildi.

KADIKÖY'DE START VERiLDİ
Emniyet raporlarında Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un Eskişehir- F.Bahçe maçından 1 hafta önce Saracoğlu'na gelerek Fener'in maçını izlediği, asıl amacın şikeye zemin hazırlamak olduğu ifade edildi.

UYGUN: KİMSEYLE ŞİKE KONUŞMADIM!

Bülent Uygun ve Ümit Karan'ın şike parası alma suçlamasına karşın Uygun'un bu suçlamaların hiçbirini kabul etmediği ve "Kimseyle pazarlık yapmadım. Futbolcularımı her zamankinden daha iyi oynamaları için uyardım ve rica ettim. Ali Kıratlı'yı da maç sabahı gördüm ama ne kendisiyle ne de Fenerbahçe'den biriyle görüşmem olmadı" ifadesini verdiği bildirildi.

* Eskişehir- F.Bahçe maçının ardından İlhan Ekşioğlu, Kıratlı'yı arayarak, "Allah razı olsun Bülent'ten... Teknik direktör... Evet gerekeni yaptı" dedi.