2002'de Dünya Şampiyonu olurduk

Şenol Güneş: 2002 Dünya Kupası'nda arkamda medya desteği bulsaydım, şampiyon olabilirdik... Sadri Şener: Yapacak çok iş var... Camiadan gelen baskılar nedeniyle yeniden adayım...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ekim 2010 Güncelleme 08 Ekim 2010, 03:32
2002’de Dünya Şampiyonu olurduk

İÇİNDEKİLER

Güneş: "Başta Fatih Terim olmak üzere Türk teknik adamlara sahip çıkılsın. Terim'e, 'Senin oturmaya hakkın yok. Bilgilerinden yararlanılmalı'
dedim"

Şener: "Şenol hoca gelmeden önce Trabzonspor'u yönetirken çok zorlanıyordum. O geldikten sonra yükümün büyük bir kısmını Güneş yüklendi"

Sadri Şener ve Senol Güneş... Trabzonspor'un başarısında ve eski parlak günlerine dönmesi için yapılan köklü adımlarda kader birliği yapmış ikili. Biri kulübü daha çağdaş bir yapıya sokmak için gece gündüz çalışırken diğeri de Bordo-Mavili takımın başarısı için sahada oyuncularıyla birlikte ter döküyor. İşte bu ikili Turkuvaz Medya Grubu Başkan Vekili Serhat Albayrak'ı makamında ziyaret etti. Ziyarete Çalık Holding CEO'su Berat Albayrak da katıldı. Şenol Güneş, Türk futbolu ve Trabzonspor'la ilgili önemli mesajlar verirken Sadri Şener ise Aralık ayında yapılacak olan kongrede yeniden aday olacağını ilk kez açıkladı.

ELEŞTİRİ YAPICI OLSUN
Şenol Güneş söze Türkiye'de eleştirinin yapıcı değil yıpratıcı olduğunu savunarak başladı. Başarılı hoca, "Eleştiri tabii ki olsun. Ama eleştirirken çözümü de ortaya atalım. Eleştiriler yıkıcı değil, yapıcı olsun. 2002'de Güney Kore ve Japonya'nın ortaklaşa düzenlediği Dünya Kupası'na giderken arkamda bir kişi bile yoktu. Medyanın neredeyse tamamına yakını, benim başarısız olmam için elinden geleni yaptı. Hiç medya desteği olmamasına rağmen Dünya üçüncüsü olduk. Türk futbol tarihinin en büyük başarısını elde ettik. Biraz destek ve kenetlenme olsaydı, Brezilya değil biz Dünya Şampiyonu olabilirdik" ifadesini kullandı.

TERİM'E SAHİP ÇIKMALI
Başta Terim olmak üzere Türk teknik adamlara sahip çıkılması gerektiğini öne süren Şenol Güneş, "Fatih Terim gibi değerlerimize sahip çıkmalıyız. Onun bilgi ve deneyimlerinden yararlanmalıyız. Bunu Fatih Terim'e de söyledim. 'Senin oturmaya hakkın yok. Üretmelisin. Bilgilerinden, deneyimlerinden Türk futbolu yararlanmalı. Bu ülke futbolunun sana her zaman ihtiyacı var' dedim. Fatih Terimler, Şenol Güneşler, Mustafa Denizliler kolay yetişmiyor" diye konuştu. Hollandalı teknik adam Hiddink'in hocalığının ve kalitesinin tartışılamayacağını belirten Güneş, "Ama Türk Milli Takımı'nı çalıştıran bir teknik adam, olayın içinde olmalı. Bütün takımları çok yakından takip etmeli. Hem de sayısız kez. Kim iyiyse ve Milli Takım'a kim yararlı olacaksa o futbolcu, aday kadroya çağrılmalı. Böylesi daha iyi olur. Bu Milli Takım'ın da yolunu açar" ifadesini kullandı.

CAMİA KENETLENMELİ
Trabzonspor'un başarıyı yakalaması için taraftarın, yönetimin, teknik heyetin ve futbolcuların kenetlenmesi gerektiğini kaydeden Güneş, "Kişisel çekişmeler bir kenara bırakmalı. Biz günü kurtarma peşinde değiliz. Geleceğimizi sağlam temeller üzerine oturtup, kalıcı başarılara koşmalıyız" dedi.

GUTI BİR YILDIZ
Güneş, 'Yıldız oyuncu nasıl olmalıdır?' sorusuna verilebilecek en güzel cevabın Guti olduğunu belirterek, "Guti duruşu, hareketleri ve futbolu ile yıldız olduğunu gösteriyor. Bizler transfer ettiğimiz futbolcuları eğitiyoruz, yönlendiriyoruz, oyunlarının üzerine koymalarını sağlıyoruz" dedi.

ARALIK'TA YİNE ADAYIM
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ise kendisine başkanlığa devam etmesi baskısı olduğunu söyleyerek, "Başta Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Faruk Özak olmak üzere camiamızın ileri gelenlerinden başkanlığa devam et baskısı var. Yapacak çok işimiz var. Aralık'ta yeniden adayım" diye konuştu. Daha yapmaları gereken çok işin bulunduğunu ifade eden Sadri Şener, "Yeni dönemde Trabzonspor'a tesisleşme ve sportif anlamda çağ atlatmak istiyoruz. Her alanda işinin ehli profesyonel bir ekiple çalışıp örnek bir kulüp olacağız" diye konuştu.

AKYAZI ÖNEMLİ PROJE
Önlerindeki en büyük projenin Akyazı Projesi olduğunu savunan Sadri Şener, "Akyazı Projesi'nin tamamlanıp, stadımızın modern bir hale gelmesi durumunda Trabzon şehri bir cazibe merkezi haline gelecektir" yorumunu yaptı. Şener; "Şenol hoca gelmeden önce Trabzonspor'u yönetirken çok yoruluyordum. Çünkü Trabzonspor'u yönetmek çok zor iş. Şenol Güneş geldikten sonra sağ olsun üzerimdeki yüklerin bir çoğunu yüklendi" şeklinde konuştu.

SELÇUK İNAN KALACAK
Trabzonspor'un başarılı başkanı Sadri Şener sohbetin son bölümünde adı sürekli Fenerbahçe ve Galatasaray ile anılan Selçuk İnan'a değindi. Bordo- Mavili kulübün idari patronu, "Selçuk'tan hem hocası Şenol Güneş, hem de biz çok memnunuz. Kendisinin Trabzonspor'a daha uzun yıllar hizmet edeceğine inanıyoruz. Kendisiyle yönetim kurulu olarak en kısa zamanda sözleşme imzalayacağız. Bu konuda bir sorun yok" ifadesini kullandı.