Şüpheler arttı!

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın şüpheli ölümüyle ilgili Adli Tıp raporu, gündemdeki yerini koruyor.

Giriş Tarihi 15 Aralık 2012, 00:00 Güncelleme 15 Aralık 2012, 18:57
Şüpheler arttı!

İÇİNDEKİLER

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, raporun şüpheleri ortadan kaldırmak yerine daha da artırdığını ifade ederken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da "Özal'ın kalp krizinden öldüğüne dair hazırlanan ilk rapor geçerliliğini yitirmiştir" dedi.

BOZDAĞ: "RAPOR ŞÜPHELERİ ARTTIRDI"
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Adli Tıp Kurumu'nun Özal raporunu "Şüpheleri çoğaltacak bir rapor ortaya çıkartmıştır" sözleriyle değerlendirdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın toplantısı için Bolu'da bulunan Bozdağ, gündeme dair değerlendirmelerde de bulundu.

Bozdağ, raporun yol açtığı kafa karışıklığına dikkat çekerek, şunları söyledi: "Özal'ın rahmetli olduğu gün de hala bugün de bunun normal bir ölüm hadisesi olmadığını düşünüyorum. Adli Tıp Kurumu´nun verdiği rapor, Özal´ın ölümüne ilişkin şüpheleri bana göre ortadan kaldırmamıştır. Aksine şüpheleri çoğaltacak bir rapor ortaya çıkartmıştır. Cumhuriyet Savcılığı zaten tatmin olmamış olacak ki rapordan soruşturmanın devamına karar verdi."

SOYLU: " ÖZAL 'KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ' DİYEN RAPOR GEÇERLİLİĞİNİ YİTİRDİ"
Aynı konuyla ilgili bir açıklama da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'dan geldi. Turgut Özal'ın kalp krizinden öldüğüne dair bilginin geçerliliğini kaybettiğine vurgu yapan Soylu, "Sayın Özal'ın o günkü rapora binaen, yani kalp krizinden öldüğüne yönelik ortaya çıkan 1993'teki raporun bir şekilde işlerliğini yitirdiği ortadadır. Bunun 93 yılında yapılıp ve bugüne kadar sürüncemede bırakılması bana göre son derece Türkiye açısından vahim bir gelişmedir" diye konuştu.