Kasetzedeye Devlet desteği

MHP, yine 'kaset bombaları' ile sarsıldı. Sabaha karşı, 6 üst düzey yönetici hakkındaki 'görüntü tehditleri' internete düştü. Ancak kurmaylarından 'Temiziz Başkanım' güvencesini alan Bahçeli, bu kez rest çekti: Bunlar iftira ve şantaj. Sorumluluk benim. İstifa yok

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mayıs 2011 Güncelleme 19 Mayıs 2011, 02:31
Kasetzedeye Devlet desteği

İÇİNDEKİLER

Kasetli siyasette yeni bir viraj alındı. MHP'de 4 yönetici hakkında internete düşen ve istifayla sonuçlanan kasetlerin ardından dün de aynı internet sitesinde 6 üst düzey yönetici hakkında "gizli görüntü" iddiası ortaya atıldı. Bir süre önce yönetimi istifaya çağıran, aksi halde 18 Mayıs saat 10.00'da görüntü açıklamakla tehdit eden "farkliulkuculuk.com" sitesi, süreyi beklemeden sabaha karşı harekete geçti. Site, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ekici, Osman Çakır, Ümit Şafak ve Deniz Bölükbaşı, Genel Sekreter Cihan Paçacı ile Başkanlık Divanı Üyesi Mehmet Taytak'la ilgili kısa notlar yayınladı. Bu notlarda hem cinsel içerikli hem de parti ilkelerine karşı sözlerin yer aldığı görüntüler olduğu iddiası dile getirildi. Sitedeki yayının ardından tüm dikkatler hem bu 6 isme hem de Kastamonu'da miting yapacak olan MHP lideri Devlet Bahçeli'ye çevrildi. Bahçeli'nin yine istifa çağrısı yapıp yapmayacağı tartışılırken, Ekinci ve Çakır ilk resti çekti, "Bunlar iftira, istifa yok" dedi.

'ÇIKARSA REZİL OLSUNLAR...'
Asıl çarpıcı çıkış ise "Hodri meydan" diyen Bahçeli'den geldi. Bahçeli, "MHP lideri olarak ortadayım. Arkadaşlarımızın görevlerinin devam edeceğini ve adaylıklarının süreceğini ilan ediyorum. Bu mesele artık ahlaki boyut kazanmıştır. Yel kayadan bir taş alamaz. Bunun altı şantaj ve tehdittir. Ellerinde ne varsa ortaya koysunlar" dedi. TAKVİM ise restin perdesini araladı. İlk skandalın ardından kurmaylarını toplayan Bahçeli, "Kendinden şüphesi olan varsa istifa etsin" dedi. Dün haklarında iddialar çıkan 6 ismin de yer aldığı kurmaylar "Hiçbir sorun yok. Temiziz başkanım" yanıtını verdi. Bahçeli de bu güvenle dünkü çıkışını yaptı. Bahçeli'nin yakın çevresine "Güvenmek ve arkalarında durmak zorundayım. Eğer kasetler doğru çıkarsa rezil olsunlar" dediği öğrenildi.

BAHÇELİ'NİN TELEFONU SAAT 05.00'TE ÇALDI
Bahçeli, başından beri yetkililerin sürece kayıtsız kaldığını, bunun da bazı güçleri cesaretlendirdiğini savundu.

iLK SORUSU: GÖRÜNTÜ VAR MI?
MHP lideri Bahçeli, iddiaların internete düşmesinden dakikalar sonra durumdan haberdar edildi. Mesajlar, 24 saat süreyle MHP Genel Merkezi tarafından takip altında tutulan siteye sabaha karşı düştü. Yetkililer saat 05.00'te Bahçeli'yi arayarak bilgiyi verdi. MHP liderinin ilk tepkisi "Görüntü var mı?" oldu. "Şimdilik yok" bilgisinden sonra Bahçeli ile suçlamaların hedefindeki isimler arasında telefon trafiği yaşandı.

MHP'YE YAN DÖNMEYİN
Devlet Bahçeli, Kastamonu mitinginde, seçmenine "partiye sahip çıkma" çağrısı yaptı: "MHP milletimizi karşılıksız sevmektedir. Ölesiye seviyor. Sizin de her zaman MHP'yi sevdiğinizi biliyorum. Ama gün oluyor bu sevginiz eksilmiyor ama sandığa gittiğinizde hafif şöyle yan döndüğünüz oluyor. Bu sefer yapmayın."

SUÇLANANLAR: BAŞKAN BİLİYOR
Suçlanan isimlerden Osman Çakır, "Hayasızca bir iftira. Yasal olarak hakkımı arayacağım" derken, Mehmet Ekici de "Tüm hayatım biliniyor. Çok rahatım, genel başkanıma da rahatlığımla ilgili bilgi verdim" bçıkışını yaptı.

iŞTE KiRLi iDDiALAR
"farkliulkuculuk.com"da, "Bu isimler kendi iradeleriyle istifa ederlerse görüntüler yayınlanmaz" denildi ve şu iddialar dile getirildi:

* Mehmet Ekici: (Genel Başkan Yardımcısı) Keçiören'de öğretmen tutkusu.

* Osman Çakır: (Genel Başkan Yardımcısı) Yenimahalle'de sekreteri ile yaşanan zahmetli fanteziler.

* Mustafa Cihan Paçacı: (Genel Sekreter) Oran ve Köroğlu'nda evli ve çocuklu sekreterlerle çok özel ilişkiler.

* Mehmet Taytak: (Başkanlık Divanı Üyesi) SİARM'da parti stratejisi görüşmeleri ve kadınlarla çok renkli dakikalar.

* Ümit Şafak: (Genel Başkan Yardımcısı) SİARM'da parti stratejisi görüşmeleri ve kadınlarla çok renkli dakikalar ve bomba final.

* Deniz Bölükbaşı: (Genel Başkan Yardımcısı) Bahçeli'ye hakaretler - Milli ve manevi değerlere çok ağır küfürler - Eski bir bakan eşi ile çok özel fanteziler.