Had'dini'zi bilin

Başbakan, Muş'ta BDP'ye yüklendi: Apo'yu peygamber ilan edenlerle bizim işimiz olmaz. Bizi aldatanlara karşı hep beraber olacağız. Oyuna gelmeyeceğiz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2011 Güncelleme 01 Mayıs 2011, 02:39
Had’dini’zi bilin

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Muş'ta vatandaşlarla bir araya geldi. Kent meydanını dolduran 20 bin kişi Tayyip Erdoğan'ı dinledi. Başbakan Erdoğan, mitingde yaptığı konuşmada BDP ve ana muhalefet partisine yüklendi. Erdoğan, BDP ile Demokratik Toplum Kongresi'nin başlattığı sivil itaatsizlik eylemi ve meydanlarda kılınan Cuma namazını eleştirdi.

'YOL KESMEYE ALIŞMIŞLAR'
Cuma namazının önemine değinen Erdoğan, "Terör örgütü devletin imamlarının ardında namaz kılmayız diyor. Sizin namazla ne işiniz olur? Apo'yu peygamber ilan edenlerle bizim işimiz olamaz" dedi. Konuşmasında sivil itaatsizlik eylemlerinde çıkan olayları anımsatan Başbakan, konuşmasına şöyle devam etti: "Sivil itaatsizlik diye bir şey tutturdular. Bunlar yol kesmeye alışmışlar. Bunlar yasa masa tanımaz. BDP'nin milletvekili terör örgütü mensuplarıyla yan yana fotoğraf karesinde. Diyarbakır Belediyesi'nden molotof kokteyli atılıyor. Bunların hepsi kayıt altında. Tayyip Erdoğan'ı tehdit ederek bir yere varamazsın. Terör örgütünün lider kadrolarından 8 tanesi uyuşturucu kaçakçılığına bulaştığı için ABD Hazinesi tarafından mal varlıkları donduruldu. Bunlar Türkiye'de BDP ile ilintili. Benim Kürt kardeşlerime soruyorum bu BDP bölgeye ne getirdi? Altyapı mı, kanalizasyon mu, yol mu getirdi?".

'BİZ ET İLE TIRNAK GİBİYİZ'
Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu da yapan Erdoğan, "Bu topraklar hep beraber bizim topraklarımız, Bu vatan bizim vatanımızdır" diye konuştu. Başbakan Erdoğan şunları söyledi: "Ayrım yok bölücülük yok. Biz bir ve beraberiz. Bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Biz bir tarağın dişleri gibiyiz. Biz et ile tırnak gibiyiz. Biz bu topraklar üzerinde ebediyen kardeşiz. Şu Dicle ile Fırat ne kadar kardeşse biz de o kadar kardeşiz."

'KARABAĞ ÇÖZÜLMELİ'
Başbakan, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da yüklendi. Başbakan şöyle konuştu: "Silivri'ye gidiyor tezgâhında Ergenekon satıyor. Batman'da KCK satıyor. Tunceli'ye gidiyor Alevilik satıyor. Bunların nasıl küfrettiklerini duydunuz değil mi? Ama ben Kılıçdaroğlu'nun annesine saygı duyuyorum." Başbakan'ın Muş'tan sonraki durağı ise Iğdır oldu. Burada halka seslenen Erdoğan, "Karabağ meselesi çözülmeden Ermenistan'la ilişkilerimizin yoluna girmesi mümkün
değildir" diye konuştu.

MUŞ'UN GÜNEŞ'İ
Başbakan Erdoğan'ın güzergahı bir grup kadın ve çocuk tarafından kesildi. Bunun üzerine Erdoğan, kalabalık arasında bulunan Suphiye Güneş adlı kadını yanına çağırdı. Başbakan'dan okul isteyen Güneş, "Kızlarımızın okuması için bize okul yapın" dedi. Bunun üzerine BaşbakanGüneş'i Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya yönlendirdi.


Murat YILDIRIM