Tanksavar Nihat’tan çağrı: Sokaklara çıkalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına uyan Nihat Doğan, darbe girişiminin olduğu gece sokağa çıktı. Mahmutbey’de 2 tankı polise teslim eden Doğan, ‘Gün sokağa çıkma günü’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Temmuz 2016 Güncelleme 19 Temmuz 2016, 00:00
Tanksavar Nihat’tan çağrı: Sokaklara çıkalım

İÇİNDEKİLER

Bir grup hain askerin darbe girişimi yaptığı Cuma gecesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa çıkanlardan biri de Nihat Doğan'dı. 2 tankı ele geçirip askerleri de polise teslim eden şarkıcı, "Anadolu değerlerini taşıyan insanlarla sokakta mücadelemiz sürecek" dedi.

Nihat Doğan, yaşadıklarını da şöyle anlattı: "Olayları duyunca Boğaz Köprüsü'ne gitmeye karar verdim. Abdestimi aldım, namazımı kıldım. Annemle helalleştim. Bu sırada Cumhurbaşkanımız sokağa çıkma çağrısında bulununca, 'Gazamız mübarek olsun' diyerek yola çıktım. Karşımıza Mahmutbey'de 2 tank çıktı. Vatandaşlarla tankların üzerine çıktık ve ele geçirdik. Biraz sıkıntılı oldu ama sonra polise teslim ettik."

Herkesi sokaklara çağıran Nihat Doğan, sözlerini sürdürdü: "Gün sokağa çıkma günüdür. Kimse canını şov için tehlikeye atmaz. Bunu eleştirenler soytarıdır. Tehlike engellenmiştir ama geçmemiştir. Türkiye Cumhuriyeti, ne kadar güçlü olduğunu yazmış olduğu bu destanla herkese gösterdi."

2 TANKI POLİSE TESLİM ETTİ
Sokağa çıkmadan önce annesinden helallik aldığını söyleyen Doğan, annesine şöyle demiş: "Bu vatan için ölmeye hazırım. Kaderde ölmek varsa, öteki dünyada zaten görüşürüz."