Çilekle yüzünüz gülsün! Çilek içerdiği vitamin ve mineraller ile böbrek taşlarını engelliyor

Ağızları tatlandıran çilek, sağlığı koruyor. İçerdiği vitamin ve mineraller ile böbrek taşlarını engelliyor. Hafızayı güçlendiren, diş çürüklerini önleyen bu mucize meyve, meme kanserinden koruyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Nisan 2019 Güncelleme 14 Nisan 2019, 07:59
Çilekle yüzünüz gülsün! Çilek içerdiği vitamin ve mineraller ile böbrek taşlarını engelliyor

İÇİNDEKİLER



Mutfaktaki
doğal besinler, hastalıkların tedavisine yardımcı oluyor. Toprakta yetişen, doğal ve işlenmemiş olan besinler; kanserden kalbe, diyabetten tiroide kadar yüzlerce hastalıkla mücadele ediyor. Doğru ve ölçülü tüketmek, sağlıklı bir hayatın kapılarını aralıyor. Kitapları tüm dünyada satış rekorları kıran ABD'li Diyetisyen Dr. David Grotto, mutfaktaki şifalı besinlerin faydalarını açıklıyor:


DİYABETİN İLACI CEVİZ...
En sevilen ve en çok tüketilen kuruyemişlerden ceviz, şifa dağıtıyor. Güçlü bir folik asit kaynağı olan ceviz; meme, prostat ve kolon kanserine karşı koruyor. Şekli beyne benzetilen ceviz, 'beynin gıdası' olarak da adlandırılıyor. Günde 20 gram (yaklaşık bir avuç) ceviz yemek, hafızayı güçlendiriyor. Yaprakları ağrı kesici etki gösteren cevizin diğer faydaları şöyle sıralanıyor:

Kalp sağlığını korur. Kolesterolü ve tansiyonu düşürür.
Yüksek miktarda E vitamini içeren ceviz; meme, prostat ve akciğer kanseriyle savaşır.
Diyabete yakalanma riskini azaltır.
Açlığı bastırır. Zayıflatır.



ŞİFAYI YUDUMLAYIN
Sohbetlere eşlik eden çay, sağlığı da koruyor. İçerdiği faydalı bileşenler ile vücudu zararlı toksinlerden temizliyor. Çin ve Japonya'da hazımsızlık ve yorgunluğun önlenmesinde, idrar yolları ve beyin fonksiyonlarının düzenlenmesinde kullanılıyor. Kanserden Alzheimer'a kadar pek çok hastalığa iyi gelen çayın diğer faydaları şöyle sıralanıyor:

Yeşil ve siyah çay, kalp sağlığını korur. Kötü kolesterolü düşürür.
Yeşil çay, vücut yağını azaltır. Obeziteyle mücadele eder.
Kadınlarda sık görülen osteoporoz (kemik erimesi) hastalığından korur.



ÇİKOLATA GÜZELLEŞTİRİR
'Sevmem' diyenin hiç olmadığı çikolata, sağlıklı bir hayatı destekliyor. Çikolatanın faydaları şöyle sıralanıyor:

Kakao, kadınlarda cildi pürüzsüzleştirir.
Kaliforniya'daki araştırmaya göre çikolata, ishal sorununu bitirir.
Kalp sağlığını koruyan çikolata, tansiyonu ve kolesterolü düşürür.
Bitter çikolata, kan şekerini dengeler.
Öksürüğü hafifletir.
Bağırsakları korur.
Bitter çikolata, hafızayı güçlendirir.


VİTAMİN DEPOSU
Baharın simgesi olan çilek, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kalp hastalıklarından kansere kadar pek çok rahatsızlığa savaş açıyor. 8 adet çilek, portakaldan daha fazla C vitamini içeriyor. Dişleri güçlendiren çilek, boğaz enfeksiyonlarını da iyileştiriyor. Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı oluyor. Ağız kokusu şikayetlerini azaltıyor. Diğer faydaları şöyle sıralanıyor:

ABD'deki araştırmalara göre çilek, kolon ve göğüs kanserine karşı koruma sağlar. Kanserli hücreleri küçültür.
Kilo vermeye yardımcı olur. Obeziteyle mücadele eder.
Kan şekerini dengeler. Diyabetten korur.
Hafızayı güçlendirir.
Kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır.


HAYAT KURTARAN BESİNLER - DR. DAVİD GROTTO

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL


YARIN: DOMATES EGZAMADAN KORUR