Çocuklar görmesin

Çocuklar Duymasın dizisi yıllar sonra tekrar Kanal D’de yayına başladı. Dizinin son bölümünde FETÖ’nün propaganda araçlarından olduğu ortaya çıkan Barış Köprüleri isimli kitap ekranlara geldi. Sosyal medyadan diziye tepki yağdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ağustos 2017 Güncelleme 01 Ağustos 2017, 01:43
Çocuklar görmesin

İÇİNDEKİLER

Yıllar sonra yeniden ekrana gelmeye başlayan Çocuklar Duymasın dizisinin önceki gün yayınlanan bölümünde sahneye giren bir kitap izleyenlerin tepkisine yol açtı. Dizinin son bölümünde Tamer Karadağlı'nın canlandırdığı Haluk ve Pınar Altuğ'un oynadığı Meltem karakterlerinin konuştuğu sırada arkada bulunan kütüphane rafında 'Barış Köprüleri' adlı kitabın yer aldığı görüldü.



YAZARLARI DA İLGİNÇ
Üst üste birkaç kez ekrana gelen kitabın Kaynak Holding'e bağlı Ufuk Yayınları'ndan çıktığı ve FETÖ'nün propaganda kitaplarından biri olduğu iddia edildi. Doğan Medya bünyesinde faaliyet gösteren Kanal D'de yayınlanan dizideki kitaplıkta, FETÖ'nün kirli faaliyetlerini dünyaya tanıttığı "Barış Köprüleri; Dünyaya açılan Türk Okulları" isimli kitabın görülmesi sosyal medyada da büyük yankı buldu. Kitabın yazarlarının İlber Ortaylı, Toktamış Ateş ve Eser Karakaş olması da dikkat çekti.

YAPIMCI ÖZÜR DİLEDİ
Dizinin yapımcısı Birol Güven ise yaptığı açıklamayla özür diledi. Güven şu açıklamayı yaptı: "Söz konusu kitap ile ilgili olarak, dekor ve aksesuarlardan sorumlu sanat yönetmenimizin savunması alınmıştır. Sanat yönetmenimiz "Kitabı okumadığını, içeriğini bilmediğini, konusu hakkında hiçbir fikri olmadığını, tamamen aksesuar amaçlı kullandığını" ve büyük üzüntü duyduğunu belirtmiştir. Aynı üzüntüyü ben ve tüm ekibinin yaşadığını özellikle belirtmek isterim ve herkesten özür dilerim."

Yıllardır toplum mühendisliği amacıyla Çocuklar Duymasın dizisini yaptınız. Ama şu an duvara tosladınız. "Haberim yoktu" palavrasını yemezler.
Aydın Doğan'ın gazetesi Posta'nın 28 Şubat'ı özleyen manşeti ve Kanal D'nin dizisinin FETÖ propagandası... Bunlar hiçbir zaman tesadüf olmadı.
FETÖ'cüler en sonunda diziye de sızmışlar...
Pensilvanya şeytan yavrusu, kitabını okumuş üflemiş de şans getirsin diye rafa koymuşlar gibi sanki!
Aydın Doğan'ın kanalları bunu unutturmak için 1 hafta belgesel, marş verecek. Hazır olun...
Dizinin adını "FETÖ'nün Çocukları Duymasın" olarak değiştirelim.
ABD siyasetinin gündeme dair mesajlarını House of Cards dizisi veriyor. Bizimkini "Çocuklar Duymasın"... Sonra siyaset niye tıkanıyor, niye tıkanmasın?'
Kitabın yazarlarından biri de İlber Ortaylı. Gülsek mi, ağlasak mı?
Yapımcı Birol Güven, FETÖ'nün organize ettiği "11. Türkçe Olimpiyatları"nda jüri üyeliği yapmıştı. Ne beklersin?