Umutlar bitmedi

Siirt’te heyelan nedeniyle toprak altında kalan madencilerden birinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Göçük altındaki 11 madenciye ulaşmak için çalışmalar devam etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Kasım 2016 Güncelleme 20 Kasım 2016, 01:19
Umutlar bitmedi

İÇİNDEKİLER

Siirt'in Şirvan ilçesinde Ciner Holding'e bağlı maden ocağında meydana gelen faciada dün bir işçinin daha cesedine ulaşılırken ölen sayısı 5'e çıktı. Enkaz altında yaşamını yitiren Şefik Tunçer'in cenazesi memleketi Batman'a gönderildi. Maden köyündeki heyelanın ardından toprak altında kalan 11 işçinin kurtarılması için AFAD ile Türk Kızılayı ve jandarmanın çalışmaları devam etti. Öte yandan maden ocağında meydana gelen heyelanla ilgili maden şirketinin saha işletme müdürü Mehmet Oğuz, başmühendis S.K, iş güvenlik uzmanları S.K. ve M.K, taşeron şirketin sahibi N.A. ile taşeron şirketin saha sorumlusu A.A. gözaltına alındı. Sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Mehmet Oğuz tutuklandı.



TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ
Maden faciasının yaşandığı bölgeye giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Devletimiz, arama kurtarma için dünyada en son teknoloji olarak hangi ekipman varsa bunların hepsini tedarik etmiştir. Çalışmalarımızı yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz" dedi. Heyelanda hayatını kaybeden ve hala toprak altında olan işçilerin aileleriyle görüşen Albayrak, "Ailelerimizle bir arada olduk ve onların acılarını paylaştık. Heyelanın, yoğun yağış nedeniyle olduğu yününde değerlendirmelerimiz var. Ama soruşturma sürüyor. Bu olayın altındaki teknik, mühendislik, altyapı işletme konularındaki hususlarını da değerlendirip araştıracağız." diye konuştu.



BAKAN ALBAYRAK BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Heyelan nedeniyle göçük altında kalan işçilerin ailelerini ziyaret etmek için Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyündeki maden sahasına geldi. Helikopterden inen Albayrak ve beraberindeki heyet maden sahasında kurulan AFAD'a ait konteynıra geçerek şirket yetkilileri ve işçi aileleriyle görüştü.