Sınav duası

Milyonlarca öğrenci bugün Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na girecek... Sınav heyecandaki adaylar, İstanbul'da aileleriyle Eyüp Sultan Türbesi'ne akın etti. Şanlıurfa'da ise Balıklı Göl ve Halil İbrahim Türbesi hırca hınç doldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mart 2016 Güncelleme 13 Mart 2016, 00:00
Sınav duası

İÇİNDEKİLER

Bugün 2 milyon 178 bin 563 öğrenci hayatlarındaki en önemli dönemeçlerinden birini yaşayacak! Milyonlarca öğrenci Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS), saatler kala nefeslerini tuttu. Yoğun ders temposunun yanında manevi desteğe de ihtiyaç duyan yüz binlerce öğrenci dün soluğu manevi değeri yüksek büyüklerin türbesinde aldı. İstanbul'daki YGS duasının yapıldığı yerlerden biri Eyüp Sultan Türbesi oldu. Adayların aileleri yanlarında getirdikleri dua kitaplarını okurken, bazı adaylar da Eyüp Sultan Camii'nde önce namaz kıldı. Ardından da başarılı olmak için türbede dua etti.

AİLECEK YGS DUASI
Türbeye gelen adaylar ve velileri, burada dua ederken, heyecanlı olduklarını söyledi. Şanlıurfa'da durum değişmedi. YGS'ye girecek öğrenciler ve aileleri kutsal olduğuna inanılan Balıklı Göl'deki türbe ve camilere akın etti. Sabah saatlerinden itibaren dua için gelen öğrenci ve aileleri, Balıklı Göl'de yoğunluk oluşturdu. Sınavda başarılı olmak için dua eden öğrenciler ve kendilerine destek olan aileleri yanlarında getirdikleri yiyecekleri de burada bulunanlara dağıttı.