Zehir hafiye

Yaptığı araştırmada aşılardaki civanın zehirlediğini iddia eden savcı, davayı kazandı. Böylelikle aşılarda madde tartışması başladı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Haziran 2015 Güncelleme 24 Haziran 2015, 00:00
Zehir hafiye

İÇİNDEKİLER

Ordu'da yeni doğan ikizlerine aşı yaptırmadığı için Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından mahkemeye verilen cumhuriyet savcısı Hüseyin Ayyayla'nın hukuk zaferi, tıp dünyasında yeni bir tartışma başlattı. Yeni doğan çocuklara yapılan aşıların otizm hastalığını tetiklediğini iddia ederek ikiz bebeklerine aşı yaptırmayan savcı Hüseyin Ayyayla'nın 8 sayfalık savunması aşıyı tartışmalı hale getirdi. Savcı Hüseyin Ayyayla, ABD başta olmak üzere İngiltere ve Danimarka gibi AB ülkelerinde civanın aşılardan çıkarıldığını, ancak Türkiye'de aşıda bulunan civanın otizme yol açtığını ileri sürdü. Ancak bu ülkelerde aşının içinedeki başka bir maddenin, daha ileri derecede hastalıklara neden olduğunu da anlattı. Bu durumu, aşı firmalarının "Bakın civa zararsız" algısı yaratmaya çalıştığını anlattı.

HASTALIKLARA DAVETİYE
Savcı Ayyayla, savunmasında, "Akut civa zehirlenmesi ölüme yol açarken, kronik civa zehirlenmesi kalp hastalığı, otizm, konuşma bozukluğu, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, havale gibi çok sayıda hastalığı neden olmaktadır. Bu rahatsızlıkların tamamı
otizmde de görülmektedir
" dedi.