Genç Türkiye

Türkiye dün bir kez daha bağımsızlık ateşini yaktı. 19 Mayıs 1919 ruhu tüm ülkeyi sardı. Gençlik bayramı, Edirne'den Kars'a her yerde kutlandı. Giresun'da ise şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz için dev Türk bayrağı açıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mayıs 2015 Güncelleme 20 Mayıs 2015, 02:40
Genç Türkiye

İÇİNDEKİLER

Türkiye dün gençlere karıştı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Resmi törenler dün sabah Anıtkabir'de başladı. Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve beraberindeki heyet, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti. Bakan Kılıç, Türk bayrakları taşıyan gençlerle, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi.

GURUR VE HÜZÜN...

Mozoleye çelenk koyan Kılıç, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. 19 meşalesinin yakıldığı Samsun'da ise maraton yapıldı. Uluslararası 19 Mayıs Yarı Maratonu'nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. Bayramın en anlamlı karelerinden biri ise Giresun'dan geldi. Hüseyin Pekdemir hain saldırıda şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı unutmadı. Pekdemir, Paşa Konağı Yaylası'na Kiraz anısına 54 metrekareden hazırlanan Türk bayrağı dikti.

ATA'NIN HUZURUNDA

Akif Çağatay Kılıç ve beraberindeki heyet, 19 Mayıs Bayramı programı kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Kılıç, "Bütün gençliğimiz adına Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü ve kararlı savunucuları olarak buradayız" diye yazdı.