Ceylan nöbeti

Mardinli 18 yaşındaki Ceylan, ablasının kocasıyla İstanbul'a kaçtı. Kardeşleri otogarda bıçakladı. Damat can verirken, baldız hastaneye kaldırıldı. Polis ise genç kızın başında töre nöbeti tutmaya başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Şubat 2015 Güncelleme 03 Şubat 2015, 00:00
Ceylan nöbeti

İÇİNDEKİLER

ENİŞTESİYLE kaçan 18 yaşındaki Ceylan İ. için güvenlik alarma geçti. Polis, 2004'te hastanede töre cinayetine kurban giden Güldünya'nın acı sonunu yaşamasın diye baldızı korumaya aldı. Mardinli TIR şoförü Hamdullah Ayaydın (25), 2 yıl önce M.İ. ile evlendi. Bir kızı olan Ayaydın, geçen Cumartesi günü yasak aşk yaşadığı iddia edilen baldızı Ceylan İ. ile birlikte İstanbul'a giden otobüse bindi. Genç kızın ablası ve babası ise kayıp ilanı verdi. Aile baldız ve eniştenin beraber kaçtığını belirleyince, durumu İstanbul'da yaşayan Ceylan İ.'nin abisi ve yakınlarına haber verildi. Ceylan'ın 4 yakını Pazar sabahı Bayrampaşa'daki otogarda otobüsün gelmesini bekledi. Pusu kuran 4 zanlı, otobüsten inen Ayaydın ve Ceylan İ.'yi bıçaklayarak olay yerinden kaçtı.

GÜVENLİK ALARMI
Ayaydın olay yerinde can verirken, yaralanan Ceylan hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından, yakınlarının genç kızı öldürmek için tekrar girişimde bulunmasından şüphe eden polis, hastanede güvenlik önlemleri aldı. Ceylan'ın öldürülmemesi için töre nöbeti tutulmaya başlandı. Polis, MOBESE ve güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek saldırganların kimliklerini tespit etti. 4 zanlıdan 2'sinin kızın kardeşi, 2'sinin ise akrabası olduğu belirlendi. Ekipler, halen yakalanamayan saldırganların, tekrar genç kızı öldürmek için hastaneye gelebileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

'KIZIMI KANDIRMIŞ'
Hamdullah Ayaydın'ın kayınpederi Sabri İ., damadının kızını kaçırdığını, olayı engellemeye çalışan eşini de döverek hastanelik ettiğini söyledi. Damadının Cumartesi günü torunu ile evine geldiğini söyleyen Sabri İ., şöyle konuştu: "Damadım torunumla evime geldi. Bir süre oturduktan sonra arabada torunumla ilginmesi için baldızı Ceylan'ın da kendisi ile gelmesini istedi. Biz de kabul ettik. Kızımı kandırarak ona sahip olmuş ve kaçırmış. Bunu engellemeye çalışan eşini ise darp ederek yaralamış. Biz de olayı duyar duymaz Jandarmaya şikayette bulunduk."

GÜLDÜNYA KORKUSU
Yakınları tarafından bıçaklanan Ceylan'ın töreye kurban gitmemesi için hastanede alarm verildi. Akıllara ise 2004'te töre cinayetlerinin sembolü olan Güldünya Tören geldi. Bitlisli Güldünya, akrabası tarafından tecavüze uğrayıp hamile kaldı. Ailesinin ölüm kararından sonra İstanbul'a kaçan Güldünya, ağabeyleri tarafından bulunarak sokak ortasında vuruldu. Hastaneye kaldırılan Tören, 12 saat sonra hastaneye gelen kardeşi tarafından öldürüldü.