+15 vahşeti

15 yaşındaki çocuk, 'uyuşturucu madde kullandığı gerekçesiyle' yaşıtı olan akrabası Ceylan'ı 12 bıçak darbesiyle öldürdü. Katil, doğum gününde cezaevine girdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Kasım 2014 Güncelleme 05 Kasım 2014, 00:00
+15 vahşeti

İÇİNDEKİLER

Ağrı'da yaşayan ve daha 15 yaşında olan Ceylan Kahraman, 15 yaşındaki akrabası tarafından hayattan koparıldı. Boşanan bir çiftin çocuğu olan Ceylan, annesi P.A.'nın yanında kalıyordu. İddiaya göre, uyuşturucu madde kullanan Ceylan, evine geç saatlerde gitmeye başladı. 1 Kasım günü, Ceylan yine evden çıktı. 2 çocuğuyla manavdan dönen anne, Ceylan'ın evde olmadığını görünce tedirgin oldu.

KONUŞMAK İÇİN ODASINA GİRDİ
Meraktan deliye dönen anne, kızını aradığında "Hemen geliyorum" yanıtını aldı. Saat 19:00'da ise Ceylan eve döndü. Uyuşturucu madde aldığı için kendisinde olmadığı iddia edilen Ceylan, kimseyle konuşmadan odasına çekildi. Bu sırada Ceylan'ın annesinin dayısının oğlu 15 yaşındaki F.N. eve geldi. Anne P.A., kızına Mert adlı arkadaşının uyuşturucu içirdiğini söyledi. F.N. ise konuşmak için Ceylan'ın odasına girdi ve "Uyuşturucu kullandığın gözlerinden belli. Genç kızsın başına kötü şeyler gelebilir" dedi. Ceylan da akrabasına, "Sen git kardeşlerine sahip ol" cevabını verdi. Sinirlenen F.N., Ceylan'ı 12 kere bıçaklayıp, evden kaçtı. Odaya giren anne ise kızını kanlar içinde yerde baygın halde buldu. Ceylan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

'ANNESİNİ ÇOK ÜZÜYORDU'
Cinayetten 1 gün sonra polise teslim olan ve bıçağı evin yakınına attığını belirten F.N., Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Gözaltına alınan F.N.'nin polise verdiği ifadede, "Ceylan uyuşturucu kullanıyordu, eve geç geliyordu. Annesini çok üzüyordu. Bu nedenle tartışmaya başladık. Yakamdan tutunca yanımda bulunan bıçağı çıkartıp salladım" dediği öğrenildi. Sorgusunun ardından adliye sevk edilen F.N. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve doğum günü olan 2 Kasım'da cezaevine konuldu.

Sinan AYDIN