Cuntanın adaleti

Cunta yönetimi 528 idam kararından 37'sini onadı, diğerlerini müebbet hapse çevirdi. İnsan haklarını ayaklar altında ezen darbeciler 683 İhvan üyesini daha idama mahkum ederken, Batı dünyası bu vahşeti yine görmedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Nisan 2014 Güncelleme 29 Nisan 2014, 01:59
Cuntanın adaleti

İÇİNDEKİLER

Mısır darbe yönetimi tarihte eşi benzeri görülmemiş idam kararları ileinsanın kanını dondurmaya devam ediyor. Mısır tarihinde seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yapılan darbe sonrasında hükümeti ele geçiren cunta yönetimi, barışçıl gösteriler gerçekleştiren halka zulmetmeye devam ediyor. Cunta mahkemelerinin İhvan mensuplarına verdiği 528 idam kararının dün onaması yapıldı.

AKIL ALMAZ SUÇLAMALAR
Cunta mahkemesi aralarında Müslüman Kardeşler liderlerinden Muhammed Bedii'nin de bulunduğu 37 kişinin idam cezasını onarken, 491 kişinin cezasını ise müebbet hapse çevirdi. Darbeci komutan Abdülfettah Sisi'nin liderliğini çektiği cunta yönetiminin mahkemesi 683 kişi hakkında da "şiddete teşvik ve karakollara saldırı" iddiasıyla idam kararı vererek insanlığı bir kez daha ayaklar altına aldı. 8 Temmuz'da, darbe güçleri Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde sabah namazı kılan İhvan üyelerine ateş açarak 84 kişiyi katletmişti. Cunta mahkemelerinin idam cezasına çarptırttığı 683 kişi, kendi dostlarının hayatlarını kaybettiği bu katliamda insanları şiddete teşvik etmek gibi bir iddiayla suçlandı.

BATI GÖZÜNÜ KAPATIYOR
Darbe yönetiminin aldığı bu vahşet kararları karşısında Batı medyası ise suskunluğunu korumaya devam etti. Türkiye'de en ufak sokak olaylarında dünyayı yalan haberler üreterek ayağa kaldıran Batı medyasının 'darbe' bile diyemediği Mısır'daki cuntanın katliamlarını görmemekte ve duymamakta ısrar etmesi, Batı'nın iki yüzlü tavrını bir kez daha gözler önüne serdi. Cunta yönetiminin bu kararı başta Türkiye olmak üzere birçok İslam ülkesinde tepki toplarken, Türkiye'nin dört bir yanında idama karşı gösteriler yapıldı.

MANEVİ LİDER
DARBE öncesinde Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın Rehberlik Konseyi Başkanı olan Muhammed Bedii aynı zamanda İhvan'ın manevi lideri olarak da tanınıyor. Bedii kendi dostlarının öldürüldüğü cunta yönetimi saldırısında namaz kılan insanları şiddete teşvik etmekle suçlanmıştı.