Lozan'da zehirlendi

Aytunç Altındal'ın arkadaşından şok açıklama: Tapınak Şövalyeleri Lozan'da yemeğine Polonyum 213 kattı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Kasım 2013 Güncelleme 07 Aralık 2015, 13:29
Lozan’da zehirlendi

İÇİNDEKİLER

Gazeteci, yazar ve araştırmacı Aytunç Altındal'ın ölümü ardından iddialar sürüyor. Dün toprağa verilen Altındal'ın en yakın arkadaşı çarpıcı açıklamalarda bulundu. Can güvenliği nedeniyle adının açıklanmasını istemeyen Altındal'ın arkadaşı, "Aytunç'u Tapınak Şövalyeleri'nin ölüm timi öldürdü" dedi ve şok iddialarda bulundu:

5 YILDIR TEHDİT EDİLİYORDU
"Aytunç İstanbul'da değil, Lozan'da zehirlendi. Kendisinin, Türkiye üzerine oynanan çeşitli planları araştırmasından rahatsızlık duyan ülkeler ve gizli servisler vardı. Aytunç, Lozan, Montrö ve Nişantaşı'nda hep aynı kafelere gidiyordu. Eşi sürekli kendisini farklı yerlere gitmesi konusunda uyarıyordu. Çünkü 5 yıldan beri tehditler alıyordu. Aytunç'un evi de yıllardan beri üzerinde çalıştığı ve araştırmasını yaptığı Lozan'da bulunan Tapınak Şövalyeleri'nin karargahının çok yakınındaydı. Bir gün bana 'Benim yemeğime kanser yapıcı madde kattılar' dedi. Bu maddenin Polonyum 213 olduğunu düşünüyorum. Yani arkasında hiçbir iz bırakmayan bir zehir. Otopside de çıkmıyor. Verildiği kişiyi kanser yapıp kısa süre içinde öldürüyor. Polonyum 213'ü Aytunç'un yemeğine katanın Tapınak Şövalyeleri'nin ölüm timi olduğuna inanıyorum."

TEDAVİSİ DE KUŞKULU
Son anına kadar Altındal'ın yanında olduğunu anlatan arkadaşı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aytunç bu durumu araştırdı. Radyoterapi sırasında aşırı ışın verilerek zehirin daha da güçlendirildiğini söyledi. Kanserin ilk evresinde iken 15 gün içinde 4'üncü evresine geçmesini de kendisi bu duruma bağladı."

SAÇ VE KAN ÖRNEĞİ ALINDI
Altındal'ın vefatı öncesi ensesinden saç ve kan örnekleri aldığını söyleyen Dr. Naciye Selin Şenocak , "Aytunç'un zehirlenmiş olabileceğini doktorları da ifade etti. Elimdeki örneklerin sonuçlarını bekleyeceğim" dedi. Aytunç Altındal'n kızı Yonca Bayrak da, babasının ölümünün şüpheli olduğunu belirterek, "Ölümünü araştıracağız" diye konuştu.

TOPBAŞ'TAN KOMPLO VURGUSU
İş, siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda ünlü ismin katıldığı cenaze töreni sonrası Aytunç Altındal, Karacaahmet Mezarlığı'nda tekbirlerle toprağa verildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Altındal'ın farklı bir yazar olduğunu, 'komplo teorisyeni' olarak bilindiğini söyledi.

* * *
KADERLERİ BENZEDİ
Polonyum 213 adlı radyoaktif madde daha önce birçok ünlü siyasetçi ile anıldı. Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez'in Polonyum 213, Filistin'in efsanevi lideri Yaser Arafat ve Rus gizli servis ajanı Aleksandr Litvinenko'nun ise Polonyum 210 adlı zehirle öldürüldüğü iddia edildi. Aytunç Altındal'ın yakın arkadaşı da, ünlü yazarın son günlerinde tıpkı Chavez ve Arafat'a benzediğini vurguladı. "Aytunç'a kanser yapıcı Polonyum 213 maddesi verildiği çok belliydi" diyen arkadaşı, "Ölümündeki sır perdesinin en kısa sürede kaldırılması için çalışacağım. O da suikaste kurban gitti. Saç ve kan örneklerinin sonuç vereceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

MEVLÜT YÜKSEL