Tarihi viraj

Türkiye'nin en büyük sorunlarından birisi olan terör sorunu için başlatılan çözüm sürecinde tarihi bir viraja girildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mayıs 2013 Güncelleme 08 Mayıs 2013, 19:32
Tarihi viraj

İÇİNDEKİLER

Çözüm sürecinin ilk önemli virajını "teröristlerin sınır dışına çıkışı" oluşturuyor. Çıkış için verilen 8 Mayıs tarihi Ankara'da siyasetin gündeminde yer alıyor.

ÇELİK: "SİLAHLARIN SUSMASI TÜRKİYE İÇİN BİR FIRSAT"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Silahların sustuğu ortam Türkiye için fırsattır" dedi.

Çelik, "Esas hedef silahların susması değil, silahların bırakılmasıdır. Bu ülkede artık şiddet, terör, kaba kuvvet ,can almak, kan dökmek insanların kendisini ifade etme biçimi olmamalı. Parmakların tetikten çekilmiş olması, şu an silahların susmuş olması, bombaların patlamıyor olması bu birinci aşamadır, bu önemlidir. Adım adım gidilecekse bundan sonraki aşama silahların bırakılmasıdır" diye konuştu.

BDP'Lİ BALUKEN: "TARİHİ BİR GÜN YAŞIYORUZ"
BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise "Tarihi bir günü yaşıyoruz. Kürt sorunun çözülmesi ve Türkiye'nin demokratikleşmesiyle ilgili 1. aşamanın hayata geçeceği en somut adımların atıldığı bir gün içerisindeyiz" dedi.

Peki, çözüm sürecinde ilk aşama olarak görülen terör örgütünün sınır dışına çıkışı ne kadar sürecek? Baluken, bu soruya şu cevabı verdi: "3 ila 5 ay sürecek bir süreçten oluşuyor. Bu geri çekilme sürecinin sağ salim selametle yapılması için halkımızda partimizde büyük bir duyarlılık var."

CHP'Lİ ATICI: "ÇEKİLMEYE KİMSE KARŞI ÇIKAMAZ"
CHP'li Aytuğ Atıcı ise "Çekilmeye karşı çıkacak bir Allah kulu yoktur" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yani 'yok çekilmesin mi?' diyeceğiz. Tabii ki çok güzel bir şey. Gönül ister ki bu süreç kalıcı bir noktaya gelsin. CHP bu konuda 25 yıldır fikir üretiyor. O yüzden çekilmenin olması iyidir.''

MHP: "TERÖR ÖRGÜTÜ GERİ ÇEKİLMİYOR"
Çözüm sürecine başından beri tepkisini dile getiren MHP, "terör örgütü çekilmiyor" iddiasında bulundu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bugün PKK terör örgütü çekilmiyor. Aksine, alan hakimiyeti sağlayarak o bölgede KCK paralel devlet yapılanmasını bil fiil icra etmektedir" diye konuştu.

TRTHaber