Baba ocağı

Hong Kong'da bir otelin 8. katından düştü. Felç kaldı ve hafızasını kaybetti. Avustralya'da 8 yıl tedavi gördü. Tuğrul Tuygun Adana'daki ailesine yeniden kavuştu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Nisan 2012 Güncelleme 15 Nisan 2012, 02:16
Baba ocağı

İÇİNDEKİLER

Geçmişte yurt dışında çeşitli işlerde çalışan Tuğrul Tuygun, 2004'te çalışmak için tekrar Avustralya'ya yola çıktı. Ama aktarma yaptığı Hong Kong'da bir otelin 8. katından düştü. Üzerindeki kimlikten Avustralya vatandaşı olduğu öğrenilen Tuygun bu ülkeye gönderildi. Felç nedeniyle yatağa bağlı olan Tuygun konuşamıyor ve geçmişini hatırlamıyordu. Onu tanıyan birinin vasıtasıyla Türklere ait olan Osmanlı Yaşlılar Evi'ne nakledildi. Buradaki görevliler Zuhal Bayrak ve Ayşe Çaprak ona çok iyi baktı. Önce konuşmaya başladı sonra da geçmişini hatırlamaya. Hatta ayağa bile kalktı. Memleketi Adana'yı çok özleyen Tuygun için gerekli izinler alındı ve önceki gün Türk ve Avustralya bayraklarıyla Adana'ya uğurlandı.

ADANASPOR MAÇINA GİDECEK
8 yıl aradan sonra ülkesine dönen Tuğrul Tuygun'u Adana Havalimanı'nda ağabeyleri Temel ve Turgay Tuygun karşıladı. Ağabeylerinin kendisine sarılarak "Hoşgeldin" demesi üzerine duygulanan Tuygun'un heyecanlı olduğu da gözlendi. Tuygun, memleketinde olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, "Burayı çok özledim, ailemi çok özledim. Çok mutluyum, çok sevinçliyim. Adanaspor maçına gitmek istiyorum" dedi. Tuygun daha sonra kendisinin hiç görmediği 3 yaşındaki yeğeni Çağatay'ı kucağına alarak, sevdi. Çağatay da amcasını yanağından öptü. Tuygun daha sonra baba ocağına gitti. Oğlunu tekerlekli sandalyede görünce heyecanlanan 72 yaşındaki baba Atilla Tuygun, gözyaşlarına hakim olamadı. Baba Tuygun, 8 yıldır oğlunun özlemini çektiğini belirterek, "8 yıldır onu görmüyordum. Çok özlemiştim. Kokusu bile burmunda tütüyordu"diye konuştu. Tuğrul Tuygun üç hafta sonra tedavisinin devamı için yine Avustralya'ya dönecek.