Kadro Cenk'i

Milli basketbolcu Cenk Akyol, Gezi olaylarında NTV mikrofonunu yere attı. A Milli Takım'a seçilemeyince, 'Takım sponsoru Garanti Bankası istemedi' dedikodusu çıktı. Banka iddiaları reddetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Temmuz 2013 Güncelleme 13 Temmuz 2013, 00:00
Kadro Cenk’i

İÇİNDEKİLER

A Milli Basketbol Takımı'nda sponsor krizi yaşanıyor. Milli takıma sponsorluk yapan Garanti Bankası, bir basketbolcunun kadroya girmesini engellediği iddialarını yalanladı. Geçtiğimiz günlerde Avrupa Şampiyonası'na gidecek A Milli Basketbol Takımı'nın aday kadrosu açıklandığında, Galatasaraylı oyuncu Cenk Akyol'un kadroda olmayışı tartışmalara yol açtı. Özellikle sosyal medyada, Cenk Akyol'un daha önce Gezi protestosu için NTV mikrofonunu yere atması dolayısıyla kadroya alınmadığı iddia edildi. Bunun için de NTV ile aynı grupta yer alan ve milli takımın sponsoru olan Garanti Bankası suçlandı. İddialara göre; Garanti Bankası yetkilileri, kendilerini protesto eden Cenk Akyol'un milli takıma alınmasını istememişti.

'HADDİMİZ DEĞİL'
Banka da dün bir açıklama yaparak, kadroya karışmadıklarını duyurdu. Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamada, şöyle denildi: "A Milli Basketbol Takımı kadrosunun belirlenmesi sürecinde, oyuncu seçimlerinin tamamen teknik heyet tarafından yapıldığını, Garanti Bankası'nın bu süreçlerde hiçbir zaman yer almadığını bilgilerinize sunarız. İç dengelere karışmanın, bankamızın haddine olmadığını ifade etmek isteriz."