İngiliz ordusu ona emanet

Dünyanın en büyük postal ihalesini kazanan YDS, İngiltere ordusu için 300 bin bot üretecek. YDS'nin patronu Vedat Yakupoğlu, renkli kişiliğiyle de biliniyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Eylül 2012 Güncelleme 06 Eylül 2012, 00:00
İngiliz ordusu ona emanet

İÇİNDEKİLER

İngiliz Savunma Bakanlığı tarafından açılan ciro bazında dünyanın en büyük askeri bot alım ihalesini Yakupoğlu Tekstil ve Deri Sanayi (YDS) kazandı. 80 milyon dolarlık ihalede 47 firma arasında öne çıkarak İngiltere ordusunun resmi tedarikçisi olan YDS, İngiliz askerleri için 4 yıl boyunca yaklaşık 300 bin çift bot üretecek. İhale kapsamında ilk aşamada firmaların kapasite, üretim kabiliyeti, Ar-Ge kabiliyeti, finansal yeterlilik, tedarik zinciri gücü gibi özellikleri baz alındı. Daha sonra kalan firmaların ürünleri 2 yıl boyunca Kolombiya, Norveç, Afganistan gibi ülkelerde kullanım testine tabi tutuldu. Bütün bu aşamalardan sonra YDS, İngiltere ordusunun resmi tedarikçisi seçildi.

POLİSİN DE TERCİHİ
Başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere dünyanın birçok bölgesine askeri bot veren YDS'nin Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Yakupoğlu, okul yıllarında bateri, şimdi ise saksafon çalan, bir dönem Harley Davidson motosiklete binen renkli bir kişiliğe de sahip. TAKVİM'e konuşan Yakupoğlu, ihaleyi 5 yıldır beklediklerini ve 2 yıllık hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, "İngilizler, bizim botumuzu fiyatın ucuz olmasından değil, yüksek kalite ve teknoloji içermesi nedeniyle tercih etti'' dedi. Yakupoğlu, birçok büyük firmanın fasoncu olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Biz kendimiz üretiyoruz, şeffafız. Başarı aslan gibi ekibimizindir. Büyük firmalar şımardı, biz her gün savaşa giren bir ordu gibi davrandık. İngiltere'de bir ayakkabı firmasını aldık. Oradaki ürettiklerimizi de Bentley, Rolls-Royce, Land Rover firmalarının personeli giyiyor. Hatta Londra polisi, posta teşkilatı bizim ayakkabılarımızı kullanıyor."

'MOTOSİKLETİ SEVEMEDİM'
Vedat Yakupoğlu,
bir sanayici olarak renkli bir kişiliğe de sahip. 40 yaşından sonra saksafon çaldığını anlatan Yakupoğlu, müziği 'hayal kurmanın temelindeki en önemli enerji kaynağı' olarak tarif etti. Yakupoğlu, bir dönem Harley Davidson motosiklet aldığını ama bu merakının çok uzun sürmediğini belirterek, "Şimdi aracımı kendim kullanıyorum" dedi.

'ASKERDE BOTUM YIRTILDI'
Yakupoğlu,
askeri bot üretmeye başlamasıyla ilgili de şu bilgiyi verdi: "Askerde bir haftada botumun tabanı düştü. Talime giderdik, dönüşte botlar elimizde... Daha iyisini yapmaya karar verdim ve yaptım. Kopyalamakla olmuyor bu iş. Emek, ter dökmek gerekiyor."