KPSS Alan Bilgisi 3. oturum zor muydu kolay mıydı? 2021 KPSS Alan Bilgisi sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS Alan Bilgisi sınav yorumları, sınavda başarılı olmak için ter döken binlerce aday tarafından sorgulanıyor. KPSS Alan Bilgisi 3. oturum zor muydu kolay mıydı? KPSS’ye Alan Bilgisi sınavlarına giriş yapan adaylar, 7 Ağustos tarihinde iki farklı oturumda giriş yapmıştı. 3. oturum ise Pazar günü tamamlandı. KPSS Alan Bilgisi sınavlarına ilişkin detaylar haberimizde!

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2021, 11:29 Güncelleme 08 Ağustos 2021, 11:29
KPSS Alan Bilgisi 3. oturum zor muydu kolay mıydı? 2021 KPSS Alan Bilgisi sonuçları ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

KPSS Alan Bilgisi 3. oturum zor muydu kolay mıydı? KPSS Alan Bilgisi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS'de 3. oturum 8 Ağustos Pazar günü tamamlandı. Sınava giren binlerce aday böylelikle sınav süreçlerini tamamlamış oldu. 3. oturumda işletme, muhasebe, istatistik gibi bölümlerin adayları giriş yaptı. Peki; KPSS Alan Bilgisi sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS 2021 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS 2021 sonuçları, 16 Eylül 2021 tarihinde ÖSYM'nin sonuç sayfası üzerinden duyurulacak.

KPSS sınav sonuç tarihi ÖSYM'nin sınav takviminde belli oldu. Takvime göre KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınav sonuçları 16.09.2021 tarihinde ilan edilecek. Sonuçlar ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden görüntülenecek.

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

KPSS ALAN BİLGİSİ ZOR MUYDU KOLAY MIYDI?

Kamuya memur ataması yapabilmek için gerçekleştirilen KPSS sınavının ilk iki oturumuna katılan adaylar sosyal medyadan sınav hakkında paylaşım yapmaya başladı. Sınavdan çıkan adaylardan bazıları sınavın zor olduğunu söylerken, genellikle sınavın kolay olduğu dile getirildi.