Antalya’da okul puanı ile alan liseler hangileri? LGS 2021 Antalya taban puanları ve yüzdelik dilimleri! Anadolu lisesi...

Antalya’da okul puanı ile alan liseler hangileri? LGS 2021 Antalya taban puanları ve yüzdelik dilimleri sorgulaması arama motorları üzerinden sıklıkla yapılıyor. Milyonlarca öğrencinin katılımıyla gerçekleşen sınav sonrasında sonuçlar için merakla bekleyiş başlamıştı ve bugün açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı MEB LGS tercihlerini ne zaman alacağı da şimdiden araştırılmaya başlandı. Bu noktada Antalya Anadolu Lisesi, Nitelikli Liseler ve Teknik Lise puanları hakkındaki bilgiler de merak konusu oldu. Peki LGS 2021 Antalya’daki okulların taban puanları belli oldu mu?

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2021, 08:46 Güncelleme 01 Temmuz 2021, 08:46
Antalya’da okul puanı ile alan liseler hangileri? LGS 2021 Antalya taban puanları ve yüzdelik dilimleri! Anadolu lisesi...

İÇİNDEKİLER

Antalya'da okul puanı ile alan liseler hangileri? LGS 2021 Antalya taban puanları ve yüzdelik dilimleri! Antalya Anadolu Lisesi, Nitelikli Liseler ve Teknik Lise puanları sorgulamaları yoğun bir şkeilde yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı MEB 2021 LGS sonuçlarını açıklayınca merakla tercih işlemleri araştırılır oldu. Antalya'da LGS ile öğrenci alan okulların taban puanları ve yüzdelik dilimlerine ilişkin bilgiler haberimizde…

2021 LGS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TABAN VE TAVAN PUANLARI

Adaylar, sınav sonuçlarını "meb.gov.tr" adresinden öğrenebilecek. MEB, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da LGS sınav sonuçları ile "Merkezi Sınav Değerlendirme Raporu"nu yayımladı.

Milli Eğitim Bakanlığının Eğitim Analiz ve Değerlendirme Raporları Serisinin 16'ncısı olan ve yürütücülüğünü Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'in yaptığı raporda, öğrencilerin merkezi sınavdaki sonuçları ayrıntılı olarak incelendi, sınavdaki alt testlere ait dağılımlar değerlendirildi ve testin teknik özellikleri hakkında detaylı sonuçlara yer verildi.

SINAVA KATILIM YÜZDE 83

Rapora göre, LGS kapsamında merkezi sınav 6 Haziran'da başarıyla uygulandı. Merkezi sınava 1 milyon 38 bin 492 öğrenci girdi ve katılım oranı yüzde 83 olarak gerçekleşti.

2021 LGS'DE SORU İPTALİ YOK

LGS kapsamındaki merkezi sınavda öğrencilere farklı branşlardan toplam 90 soru soruldu. Saat 09.30'da başlayan ilk oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil testleri uygulandı.

İkinci oturum saat 11.30'da başladı ve bu oturumda öğrenciler matematik ve fen bilimleri testlerini cevapladı. Merkezi sınavda yer alan sorulardan hiçbiri iptal edilmedi.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

LGS sonuçlarının 30 Haziran'da ilan edilmesiyle birlikte aynı gün tercih kılavuzu da yayımlanacak ve tercihler de başlamış olacak.

YÜZDELİK DİLİM NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın değerlendirme kriterleri arasında önemli bir yer tutan yüzdelik dilim, öğrencinin Türkiye genelinde ya da bulunduğu ilde sahip olduğu sıralamanın yüzde olarak ifade edilmesidir.

Örnek: Ülke çapında yüzde 8'lik bir dilime sahip olan öğrenci, sınava giren 1 milyon 300 bin öğrenci arasından 104 binlik bir sıralamaya sahip olmuş olarak kabul edilmektedir.

Tercih işlemlerini yaparken adaylar yüzdelik dilimlerden ve geçtiğimiz yılın taban puanlarından faydalanacaklar.

LİSELER KAÇ PUANLA ALIYOR?

En iyi okullara girmek için adayların birbiriyle yarıştığı LGS'de yüzdelik dilim büyük bir yer tutuyor. Adayların puanları kadar hangi yüzdelik dilim içinde yer aldıkları de önem teşkil ediyor. Buna göre, 0,03 yüzdelik dilimdeki bir öğrenci ülkenin en iyi okullarında eğitim görme hakkına sahip oluyor. Tüm anadolu liseleri taban puan ile birlikte en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimlerini de açıklıyor. 2021 taban puanları açıklandığında haberimizde yer alacak.