EBA TV lise canlı izle! EBA lise kanalı 9. 10. 11. ve 12. sınıf canlı yayın günlük ders programı!

EBA TV lise canlı izle! Uzaktan eğitim alan lise öğrencileri EBA lise kanalı ders programı hakkında araştırma yapıyor. EBA TV lise canlı yayın ders programı merak ediliyor. EBA TV lise kanalında 9. 10. 11. ve 12. sınıf öğrencilere yönelik hazırlanan içeriklerle eğitim veriliyor. Bu eğitimler sayesinde öğrenciler 30 Nisan’a kadar derslerinden geri kalmayacak. Haberimizden kanalın canlı yayınını izleyebilir, ders tekrarlarını bulabilir ve ders programını öğrenebilirsiniz. İşte, EBA TV lise canlı izleme ekranı!

Giriş Tarihi 26 Mart 2020, 10:26 Güncelleme 29 Mart 2020, 19:35
EBA TV lise canlı izle! EBA lise kanalı 9. 10. 11. ve 12. sınıf canlı yayın günlük ders programı!

İÇİNDEKİLER

EBA TV lise canlı izle! EBA TV lise canlı yayın ders programı öğrenciler tarafından yoğun şekilde araştırılıyor. EBA TV lise kanalında öğretmenler Edebiyat, Geometri, İngilizce ve diğer pek çok dersi online olarak anlatıyor. Öğrenciler de bu dersleri yakından takip ediyor. Özellikle YKS'ye hazırlanan lise öğrencileri dersleri kaçırmak istemiyor. Haberimizde bulunan EBA TV canlı izleme ekranı ile dersleri internet üzerinden de izleyebilirsiniz. Kaçırdığınız ve yeniden izlemek istediğiniz bir ders olduğunda ders tekrarlarını da bulabilirsiniz.

EBA TV LİSE CANLI İZLE!

EBA TV Lise CANLI YAYIN

EBA TV İLKOKUL CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

EBA TV ORTAOKUL CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

EBA TV LİSE DERS PROGRAMI

Sabah saat 09.00 itibariyle başlayan dersler, ilkokul ve ortaokul için saat 13.00'a kadar devam edecek. EBA ders programı kapsamında lise öğrencileri ise 09.00 ila 14.30 saat dilimleri arasında ders görecek. İlkokul, ortaokul ve lise EBA ders programı bilgilerine göre öğle saatlerinde derslerin tekrarı da yer alacak.

9. SINIF DERS PROGRAMI

EBA ders programı haftalık olarak yayımlanmaya devam edecek. Buna göre ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin bulundukları sınıfa göre alacakları eğitim saati farklı olacak.

10. SINIF DERS PROGRAMI

EBA TV ders programı 23-27 Mart tarihlerinde her sınıf için farklı saat aralıklarında yayında olacak. Lise 9.sınıf öğrencileri 09.00 ile 10.00 arasında üç ders görebilecekken, lise 10.sınıf öğrencileri üç dersi 10.30 ile 11.30 arasında alacak. Her sınıfın ders saatleri farklı olacak.

11. SINIF DERS PROGRAMI

12. SINIF DERS PROGRAMI

TRT - EBA TV İlkokul, TRT - EBA TV Ortaokul ve TRT EBA TV Lise olmak üzere 3 kanal uzaktan eğitimde kullanılacak. HD ve SD olmak üzere toplam 6 kanaldan yayın yapılacak.

TURKSAT UYDU FREKANSI

HD Alış bilgileri:
Alış frekansı :12.084 MHz
Polarizasyon : Yatay (H)
Sembol oranı : 13.750
FEC : 2/3

SD Alış bilgileri:
Alış frekansı :11.916 MHz
Polarizasyon : Dikey (V)
Sembol oranı : 30.000
FEC : ¾

UYDU AYARLARI NASIL YAPILIR?

SD (Standart çözünürlüklü) TRT - EBA TV İlkokul SD, TRT - EBA TV Ortaokul SD, TRT - EBA TV Lise SD kanalları TURKSAT uydusu üzerinden 1916 MHz, Vertical (Dikey), Sembol Oranı:30.000 FEC:3/4 parametreleri ile yayınlanmaktadır. TKGS (TURKSAT Kanal Güncelle Sistemi) sistemine sahip uydu alıcılarda ya da uydu alıcılı TV'lerde TRT - EBA TV İlkokul SD 89. kanaldan, TRT - EBA TV Ortaokul SD 90. Kanaldan, TRT - EBA TV Lise SD 91. kanaldan izlenebilir.
HD (yüksek çözünürlüklü) TRT - EBA TV İlkokul HD, TRT - EBA TV Ortaokul HD, TRT - EBA TV Lise HD kanalları TURKSAT uydusu üzerinden 12084 MHz, Horizontal (Yatay), Sembol Oranı:13750 FEC:2/3 parametreleri ile yayınlanmaktadır. TKGS sistemine sahip olan uydu alıcılarda ya da uydu alıcılı TV'lerde TRT - EBA TV İlkokul HD 86. kanaldan, TRT - EBA TV Ortaokul HD 87. kanaldan, TRT - EBA TV Lise HD 88. kanaldan izlenebilir.

SD KANAL BULMA NASIL YAPILIR?

1916 MHz frekansında geçmişte tarama gerçekleştiren ve daha sonra listesindeki kanalları silmeyenler, daha önce 11916 Mhz frekansında yayın yapan uydu alıcısı ya da uydu alıcılı televizyonunda TRT - EBA TV İlkokul SD, TRT - EBA TV Ortaokul SD, TRT - EBA TV Lise SD kanallarını görecektir. Eğer bu kanallar listede görünmüyorsa, 11916 MHz, Vertical (Dikey), Sembol Oranı:30.000 FEC:3/4 parametrelerini uydu alıcısına ya da uydu alıcılı TV'ye girerek manuel tarama yöntemiyle ya da TURKSAT'ın şebeke arama sağladığı frekanslarda Network Search (Şebeke Arama) kısmını açık yaparak tarama yöntemiyle TRT - EBA TV İlkokul SD, TRT - EBA TV Ortaokul SD ve TRT - EBA TV Lise SD yayınları bulunabilir.

HD KANAL BULMA İŞLEMİ

Uydu alıcılarında ya da uydu alıcılı TV'lerde 12084 MHz, Horizontal (Yatay), Sembol Oranı:13750 FEC:2/3 parametrelerini girerek manuel (elle) tarama yöntemi ya da TURKSAT'ın şebeke arama sağladığı frekanslarda Network Search (Şebeke Arama ) kısmını açık yaparak tarama yöntemiyle TRT - EBA TV İlkokul HD, TRT - EBA TV Ortaokul HD ve TRT - EBA TV Lise HD yayınları bulunabilir.